Szabadidő

Időjárás: felhőszakadás és viharos szél forgatja fel a vasárnapot

Három megyére másodfokú veszélyjelzést adtak ki felhőszakadás miatt. Több helyen egész nap előfordulhatnak heves zivatarok, a Dunántúlon pedig viharos szél tombolhat.

A vasárnap délutáni, esti órákig keleten várható szórványosan zivatar, illetve helyenként felhőszakadás, amelyet 30-40 milliméter csapadék is kísérhet. Később is előfordulhat helyenként intenzív zápor vagy zivatar lokálisan jelentősebb, 25 millimétert meghaladó mennyiségű csapadék kíséretében – közölte veszélyjelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat

Ezeken a területeken a ma déli, délutáni órákban egy-egy heves zivatarnak (2 centiméter feletti jégátmérő, 90 kilométer/óra feletti széllökés) is van esélye.

A felhőszakadás veszélye miatt Békés, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére adtak ki másodfokú figyelmeztetést. Ezekben a megyékben az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 50 millimétert meghaladó csapadék hullhat. Több megyére pedig elsőfokú veszélyjelzés van érvényben a felhőszakadás miatt.

A Dunántúl középső területein a délelőtti óráktól délutánig néhol 60-70 kilométer/órás széllökések lehetnek. A délutáni, esti órákban hasonló széllökésekre számíthatunk északkeleten. Itt a 70 kilométer/óra körüli értékek kisebb területen a Bodrogközben valószínűbbek.

A hőmérséklet késő este 14 és 23 fok között lehet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top