Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Szabadidő

A Wizz Air bevezette az új csomagszabályokat Budapesten

Ezentúl csak a legkisebb méretkategóriába tartozó táska vihető fel ingyen a fedélzetre. Már a kézipoggyászért is fizetni kell, ha fel akarod vinni az utastérbe.

Új poggyászszabályokat vezetett be a magyar kötődésű Wizz Air diszkont légitársaság: a kézipoggyász méretű csomagokat ezután csak extra díj fejében lehet a kabinban szállítani.

A légitársaság közleménye szerint a kézipoggyász méretű (55×40×23 centiméter) bőröndöket csak a kiegészítő szolgáltatást vásárló utasok vihetik magukkal a fedélzetre.

Minden más utasnak az utasfelvételi pultnál vagy a beszállítás előtt le kell adnia azt, és a célállomáson a többi feladott poggyásszal együtt meg kell várnia. A Wizz Airnél továbbra is ingyen a fedélzetre vihető a 40×30×18 centiméternél kisebb táska.

Hasonló intézkedést vezetett be november 1-jei hatállyal a Ryanair is, az ír diszkont légitársaság szintén csak külön díj fejében engedi meg az utasoknak, hogy a kabinba vigyék normál kézipoggyászukat, a többieknek 6 euróért fel kell adniuk azt. A fedélzetre a Ryanair a 40×20×25 centiméternél kisebb táskát engedi felvinni az utasoknak.

Mindkét légitársaság azzal indokolta az új szabályok bevezetését, hogy a sok kézipoggyász okozta többletmunka miatt nem tudták tartani a fordulóidőt, ezért késtek a gépeik a menetrendhez képest.

Címlap

top