nlc.hu
Szabadidő
Fa tetején ült a zuglói kaméleon, megmentették

Fa tetején ült a zuglói kaméleon, megmentették

Valószínűleg az Állatmentő Liga munkatársai is meglepődtek azon, hogy egy kaméleon megmentése miatt hívják őket aggódó zuglói lakosok. Kiderült, hogy tényleg egy kaméleon volt a fán.

Egy 10 méteres fa tetejéről kellett megmenteni egy kaméleont Zugló egyik parkjában. A bajba jutott állatot a környékbeliek szúrták ki, ahogy kapaszkodik az ágakba az erős szélben. A hüllőért aggódó zuglóiak egyből hívták az Állatmentő Ligát, akik fényképeket is készítettek a mentésről.

A zuglói kaméleon – Forrás: Állatmentő Liga/Facebok

„Mivel komoly vihar volt (mentés közben is), nem nagyon volt idő késlekedni. Többször elvesztettük a rejtőzködés mesterét, de a bejelentő családja és a szomszédok távcsővel a tetőterekből segítettek irányítani a szinte vakon mentést. 2 óra mentés után sikerült lekapnunk és azonnal a mentőnk inkubátorába rakni” – írták az állatvédők Facebook-oldalukon, akik most a Raptornak elkeresztelt kaméleon eredeti gazdáját keresik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top