Szabadidő

Váratlan esemény miatt bezárt a budapesti múmiakiállítás

Nem várt esemény miatt egy napra be kellett zárni „A világ múmiái“ kiállítást: csőtörés volt a kiállítóterem alagsorában.

Váratlanul bezárták egy napra „A világ múmiái“ kiállítást, mert csőtörés miatt víz árasztotta el a tárlatnak helyet adó, fővárosi Komplex kiállítóterem alagsorát. A csőtörésről kiadott közlemény szerint a 4500 év múmiáit felvonultató tárlat világszenzációnak tartott leletei közül egy sem sérült meg, a kiállítás várhatóan már szerdán újra fogadhat látogatókat.

„Három helyen tört el az egyik cső, néhány perc leforgása alatt nagy mennyiségű víz jutott be a termekbe. A múmiákat különleges, háromrétegű vitrinek védik, amelyek nemcsak a megfelelő páratartalomról gondoskodnak, hanem arról is, hogy extrém körülmények – például csőtörés vagy tűzeset – között is megóvják a páratlan leleteket. A múmiáknak nem eshet bántódásuk” – mondta Oláh Zsuzsanna, a kiállítást szervező JVS Group Magyarország kommunikációs igazgatója.

Nesz-Min egyiptomi pap múmiáját nézik érdeklődők a Világ múmiái című kiállításon a fővárosi Komplex rendezvényközpontban – MTI Fotó: Bruzák Noémi

A kiállítás helyreállításán szakemberek tucatjai dolgoznak, a múmiákat a munkálatok alatt biztonságba helyezték. A tárlat várhatóan szerdán már fogadhat látogatókat, de a szervezők arra kérnek minden érdeklődőt, hogy indulás előtt tájékozódjon.

A világ múmiái“ kiállítás soha nem látott, exkluzív összeállításban mutatja be 4500 év legkülönlegesebb leleteit. Magyarországról és a világ minden tájáról érkeztek Budapestre múmiák, a tárlat biztosítási összege több milliárd forint.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top