Szabadidő

Lélegzetelállító előadással lepték meg egykori diákjai a rákbeteg kórusvezetőt – videó

Több mint 50 diák adta elő a tanárnő egyik kedvenc dalát.

Barbara Lueck csaknem 30 éven keresztül dolgozott gimnáziumi kórusvezetőként. A közelmúltban azonban kiderült, hogy rákos, lágyrészdaganatok miatt kell kezelni. Amikor egykori diákjai tudomást szereztek róla, hogy imádott tanárnőjük súlyos beteg, közös Facebook-csoportban kezdték el megvitatni, hogyan is segíthetnének rajta.

Úgy gondolták, hogy ha egyenként vagy akár közösen meglátogatnák, azzal csak leterhelnék őt. Ezért inkább úgy döntöttek, hogy különleges meglepetéssel készülnek neki: előadnak és videóra vesznek egy dalt (a Seasons of Love-ot a Rent című musicalből), amelyről tudták, hogy Lueck különösen szereti – írja az ABC News.

Az akcióhoz végül több mint 50 egykori diák csatlakozott. Még olyanok is részt vettek az előadásban, akik ilyen-olyan okokból nem tudtak személyesen megjelenni a felvétel elkészítésekor: ők külön videókat készítettek magukról, amelyeket összevágtak a kész anyaggal.

Már vagy milliószor megnéztem a felvételt. Egyedül azt sajnálom, hogy nem lehettem ott, hogy személyesen is találkozhassak velük. Annyira hálás vagyok, hogy ezek az elfoglalt emberek időt szántak az életükből arra, hogy ez megtörténhessen

– nyilatkozta a könnyekig meghatódott Lueck.

Persze egyáltalán nem véletlen, hogy ennyi diák rászánta az időt és az energiát, hogy elkészülhessen a videó. Az előadás egyik szervezője, Doug Usher szerint Lueck olyan volt számukra, mint egy pótanya, aki az osztályteremben és azon kívül is mindent megtett a diákjaiért, a kórus pedig olyan volt számukra, mint egy második család.

Kattints a lejátszásra!

És itt a teljes produkció:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top