Szabadidő

Miközben nálunk dőlnek a melegrekordok, nyugaton havazik

Spanyolországban és Franciaországban már 6-700 méteren is havazott.

Miközben nálunk szinte nyáriasra fordult az időjárás, és egymás után dőlnek a melegrekordok, Európa nyugati és északi felét hideg, sarkvidéki eredetű légtömegek árasztották el, a magasabban fekvő területeken pedig már havazott is a hétvégén.

Sokfelé havazott az Alpokban, legfőképpen a déli vonulatoknál, a 2757 méteren fekvő Stelvio-hágónál például már több mint 1 méter friss hó hullott. Ennél azonban jóval alacsonyabban is havazott: az osztrák–olasz határon, mindössze 1370 méteren fekvő Brenner-hágón is havas a táj – írja az MTI.

Ezenfelül Franciaországban és Spanyolországban is havazott már 600-700 méter feletti magasságban, az Időkép pedig arról ír, hogy a németeknél és az angoloknál is kifehéredett a táj egyes helyeken. Az alábbi videó például az angliai Durhamben készült szombat délelőtt:

Ez a kép pedig a Belagua-hágón, az észak-spanyolországi Navarra tartományban készült, szintén szombaton:

MTI/EPA/EFE/Jesus Diges

Magyarországon a hétvégén melegrekordok dőltek meg. Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzése szerint Magyarországon kevésbé napos, inkább borús, szeles idő várható október utolsó napjaiban. Jelentősebb lehűlésre egyelőre nem kell készülni: jövő héten fagy nem várható, napközben is 20 fok körül alakulnak majd a maximumok.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top