Szabadidő

Don Juan készül Szegeden – Jakab, Csákányi, Kulka és Bodrogi (X)

Ismerős az a férfi, aki úgyis megszerzi, amit akar? A donhuanizmus 2019 júliusában eléri Szegedet is: Moliére vígjátéka nyitja meg a szabadtéri megújult újszegedi színpadát, olyan nagyszerű művészekkel, mint például Jakab Tamás, Csákányi Eszter, Kulka János és Bodrogi Gyula.


Moliére zsenialitása abban mérhető, hogy a vígjátékaiban roppant eleven, hétköznapjainkból is ismerős figurákat rajzol fel. Ilyen például az ügyesen helyezkedő Tartuffe, a felfelé kapaszkodó „úrhatnám polgár”, vagyis Jourdain, és nem utolsósorban a nagy hódító, Don Juan.

Don Juan azonban nemcsak a női szíveket hódítja meg, hanem az Újszegedi Szabadtéri Színpadot is 2019 nyarán. A majdnem mindig győztes lovagot a Szegeden jól ismert színművész, Jakab Tamás alakítja, aki Emir Kusturica legendás társulatának volt tagja. Apját, a tisztes Don Louis-t a Nemzet Színésze, Bodrogi Gyula játssza.

Nem is Don Juan lenne, ha a felesége szerelmét nem egy botrányos hódítás árán szerezte volna meg: az apácának készülő Donna Elvira a zárdaélet elől szökött meg Don karjai közé. A különleges hölgyet a nagyszerű, ezerarcú Csákányi Eszter formálja meg a Moliére-vígjátékban. A kalandvágyó lovagot csak a Kormányzó állíthatja meg: az utolsó jelenetek kulcsfiguráját a filmekből és színpadról egyaránt ismert és szeretett művész, Kulka János alakítja.

A legszebb szegedi ligetben található Újszegedi Szabadtéri Színpadon 2019. július 19-én találkozhattok először az igazi Don Juannal, ráadásul a Moliére-komédiákban jártas rendezőpáros, Herczeg T. Tamás és O. Horváth Sári jóvoltából. A szavaknál azonban többet ér az árnyas ligetben, modern szabadtéri színházban kapott élmény, ahol végre megismerheted Don Juan titkát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top