Szabadidő

A #MeToo miatt eltűnhet a rádiókból egy népszerű karácsonyi dal

A hallgatók szerint a sláger pont arról szól, ami ellen a mozgalom küzd.

Eltűnhet a rádiókból a Baby, It’s Cold Outside című 1944-es sláger. Egy clevelandi rádió ugyanis kénytelen volt kivenni a dalt a kínálatából, mert többen panaszt tettek a dalszövegre – írja az Index.

A WDOK rádiócsatorna hallgatói azt kifogásolták, hogy a dal szövege sértő a nőkre nézve, és nagyon rossz üzenetet hirdet. A szám egy férfi-női duett, amelyben a nő arról énekel, hogy el akar menni a férfi lakásából. A férfi pedig a kinti hideg időjárásra hivatkozva próbálja ezt megakadályozni.

A dal tulajdonképpen végig arról szól, hogy a férfi nem tudja elfogadni a távozó nő döntését. Még az is elhangzik a férfi szájából, hogy „a nem vajon igent jelent?”.

A hallgatók egy szavazás után tiltották le a slágert. A többség szerint a szexuális zaklatás és erőszak ellen küzdő MeToo-mozgalom után egyszerűen nem állja meg a helyét a mai kontextusban.

A dal egyébként nem karácsonyra készült, de téli témája miatt kedvelt ünnepi szám lett Amerikában. Különösen azután, hogy 2014-ben Michel Bublé is feldolgozta.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top