Szabadidő

Overdose utódja egy agár lehet

Jaytee Milant Molnár Károly vásárolta meg egy angoltól. Az agár 2018 szeptemberében megnyerte az Európa Derbit, és az Ügetőszilveszteren is nagyot ment: a mezőny szinte csak kullogott utána.

Overdose agárutódja. Fotó: Hasskona Greyhounds Facebook

Azt írja a Bors, hogy Jaytee Milantól eleve hangos volt a világsajtó. Az agár új tulajdonosa Molnár Károly, edzője pedig Tenczel Gábor, és mindketten úgy vélik, hogy Milan előtt hatalmas jövő áll, céljuk meghódítani Nagy-Britanniát, az agárversenyek hazáját. „Három éve kóstoltam bele először az agarazásba, és az első kutyám, Chilli nagyon szép eredményekkel örvendeztetett meg. Szeretném, ha Jaytee Milannal külföldön is hírnevet szerezhetnék a magyar ügető- és agárversenyzésnek – magyarázta a Borsnak Károly, és elárult pár részletet a jövőbeni versenynaplóból. – Első lépésként májusban még lesz egy nagy hazai összecsapásunk Baranyai Ádám trénerbarátom Deadshot nevű agarával. Siker, illetve Jaytee Milan folyamatos fejlődése esetén pedig megcélozzuk az Ír és az Angol Derbit, ahol már a részvétel kiharcolása is boldogsággal töltene el.”

Tenczel Gábor tréner 2010 után újra szerepelhetne az Angol Derbin, ahol első külföldiként vett részt Lyreen Mover nevű kutyájával, alias Drogbával. Azt mondja, hogy Jaytee Milan sok mindenben hasonlít Drogbára, és hogy megfelelő tréninggel magasabb szintre juthat. „Óriási benne a versenyszellem, ezért oda kell figyelni, nehogy túlhajtsa magát. Fantasztikus érzés lenne vele is versenyezni az őrjöngő brit közönség előtt.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top