Szabadidő

33 év után derült ki az olcsó gyűrűről, hogy vagyont ér

Több, mint három évtizeden át egy dobozban pihent az értékes gyémántgyűrű.

A brit Debra Goddard még 33 évvel ezelőtt, egy kirakodóvásáron, 10 angol fontért vett magának egy gyűrűt, mely azóta egy dobozban pihent. Tavaly azonban a nő édesanyja minden pénzét elveszítette egy rokon csalása miatt. Hogy segítsen rajta, Debra el akart adni pár dolgot, így elvitte egy ékszerészhez a gyűrűt is, azt remélve, hogy ér esetleg 750 fontot. 

A kép illusztráció! (iStock)

Miután az kszerész megvizsgáta a gyűrűt, közölte a nővel, hogy az abban lévő kő bizony egy igen értékes gyémánt.

Az ékszert ezek után elvitte a Sotheby’s aukciós házhoz, ahol megerősítették az ékszerész véleményét. Debra elárvereztette a gyűrűt, melyért végül 470 ezer fontot, vagyis mintegy 170 millió forintot kapott.

A pénzből azóta elvitte édesanyját Barbadosra nyaralni, de jártak Las Vegasban is, ahol megnézték Celine Dion és Tom Jones  koncertjeit.

A nő alapított egy vállalkozást is, mely kirakodóvásárokon kutat értékes ékszerek után. Mindemellett könyvet is írt, ám az ebből származó bevételeket jótékony célokra ajánlja majd fel.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top