Szabadidő

Temetőben jelöltek ki futópályát Bécsben

Futópályákat jelöltek ki a Bécsi Központi Temető sírjai között.

Futópályákat ad át 2019. május 25-én a Bécsi Központi Temető. A hivatalos átadóra – melyet a Silent Run névre keresztelt futóversennyel kötnek egybe – azért is kerül sor, mivel egyre több városi jár futni a kedvelt célpontok mellett a temetőbe is.

A sírok között futhatnak a sportolni vágyók. Fotó: Bécs Város Külképviseleti Irodája

Az intézmény vezetése felismerte a futótérre jelentkező megnövekedett igényt, így erre reagálva két pályát is kijelölt a sírok között. A pályák útvonalát táblák jelzik, a temető bejáratánál pedig egy áttekintő tábla is segít eligazodni a sportolni vágyóknak.

„Az, hogy egy temető egyszerre az emlékezés helye és élettér legyen, egyáltalán nem ellentmondásos. Nagyon nemes gondolatnak tartom, hogy elhunyt szeretteink ily módon részesei lehetnek életünknek” – mondta Renate Niklas, a bécsi temetőket üzemeltető Friedhöfe Wien ügyvezetője a futópályák és a megnyitó kapcsán.

A temető így már nemcsak a megemlékezés helye, hanem kedvelt célpontja a pihentető sétára vágyóknak és a futás szerelmeseinek is. A nevezési díjakból származó bevételt egy magas tüdővérnyomásban szenvedő betegeket támogató osztrák szervezetnek ajánlják.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top