Szabadidő

Algoritmussal megjósolták a Trónok harca végét

Egy számítógépes programmal kiderítették, ki éli túl a Trónok harca 8. évadát.

A Müncheni Műszaki Egyetem hallgatói a Trónok harca haláleseteinek előrejelzésére kifejlesztett algoritmussal jósolták meg a szereplők sorsát. A diákok pár nappal a kultsorozat befejező, 8. évadának kezdete előtt hozták nyilvánosságra jóslatukat. A záró évadot világszerte vasárnaptól vetítik.

  • Az algoritmus 99 százalékos esélyt adott a sárkánykirálynőnek, vagyis Daenerys Targaryennek a túlélésre a Vastrónért folyó küzdelemben.
  • A diákok számítógépes programja szerint a Targayent támogató, „félemberként” emlegetett Tyrion Lannister 97 százalékos valószínűséggel marad életben.
  • Jon Snownak szintén jó esélye van a túlélésre: csupán 12 százalék az esélye arra, hogy meghal.
  • Sansa Stark nem ilyen szerencsés, 73 százalékos valószínűséggel meghal a történetben, sőt Bronn halála is kódolva van.

Az egyetemisták olyan appokat alkottak, amelyek információkat gyűjtöttek a sorozatról az internetről. Az összegyűjtött adatok alapján alkották meg az algoritmust, amely megjósolja, hogy ki hal meg a befejező évadban. Azoknál a szereplőknél, akiknek a rokonai közül már sokan meghaltak, nagyobb kockázatot állapítottak meg, és az is kiderült az adatok elemzéséből, hogy a férfi szereplők nagyobb valószínűséggel halnak meg a történetben, mint a nők.

(MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top