Szabadidő

Back burner és az online szerelmi B-terv

Sokunknak vannak ilyen talonban tartott kapcsolatai, immáron az online térben. Azok az emberek akikkel viccesen flörtölgetünk, főleg mert tudjuk, hogy bejövünk nekik. Közben pedig éljük hivatalos párkapcsolatunkat életünk (aktuális) nagy szerelmével.

A Y generációhoz tartozó fiatalok többségének van ilyen B-listás kapcsolata, akár több is, akivel hetente írogatnak egymásnak, hogy életben tartsák ezt a virtuális viszonyt, hogy bármikor elő lehessen húzni a kalapból, ha arra van szükség.

Melegen tartani

A lényeg, hogy melegen tartsák ezeket a relációkat, így ha a hivatalos párkapcsolat gallyra ment, nem kell sokat gondolkodni, kihez forduljanak egy kis vigaszért, az önbecsülésük helyreállításáért. Közben pedig elég hetente-kéthetente ráírni a B-listás ismerősre, pár kedves mondattal virtuálisan megsimogatni, amitől mindkét fél jól érzi magát. Látszólag.

Megcsalás?

A hagyományos értelemben véve biztosan nem megcsalás, nem is egy igazi kapcsolat, vagy csak majdnem az. Semmi elköteleződés, csak romantikus évődés arról, hogy mi lenne ha…, egyszóval az egyik fél finoman lebegteti a másikat, aztán vagy lesz belőle egyszer a jövőben valami, vagy soha semmi.

A probléma az, hogy a B-listán lévő emberek, nem is biztosan vannak mindig tudatában saját státuszuknak. Nem tudják, hogy ők csak egy végső megoldásként szerepelnek egy másik ember fejében. Gyakran emiatt nem értik, hogy lehet, hogy ugyanaz az ember az egyik héten még kedveseket ír, a másik héten meg egyszerűen felszívódik az online térben, és nem válaszol a neki küldött üzenetekre.

Közösségi tér

A közösségi felületek nyitnak teret ezeknek a kapcsolatoknak, amelyek valahol a virtuális barátság és a flört vékony határán egyensúlyoznak. Lehetőség, hogy titkos viszonyba kezdjenek bárkivel anélkül, hogy ténylegesen megcsalnák párjukat. Valószínűleg azok keresnek effajta izgalmakat, akik úgy érzik, meglévő párkapcsolatukból hiányzik valami. De ahelyett, hogy ezt próbálnák meg helyrehozni, egy virtuális kapcsolatban élik ki fantáziájukat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top