Szabadidő

Maga II. Erzsébet küldte el jókívánságait a magyar végzősöknek

Csak keveseknek válaszol, a szombathelyi diákok azonban szerencsével jártak.

II. Erzsébet brit királynő személyes jókívánságaival ballagnak a szombathelyi Orlay-középiskola angol két tanítási nyelvű osztályának végzősei.

A hírt maga az intézmény osztotta meg Facebook-oldalán, a bejegyzéshez pedig csatolták az ominózus levelet is.

A 12.C osztály négy éve tanult célnyelvi civilizációt, és a fiatalok igazi rajongói lettek a brit királyi család életének és történetének. A diákok azonban nem csak távolról szerették a monarchiát, jeles alkalmakkor gratuláló levelet, képeslapot küldtek nekik, amire mindig kaptak egy hivatalos választ. Ez most azonban az első alkalom, hogy  bemutatkozó levelüket felolvasták Őfelségének, aki személyes hangvételű válaszát udvarhölgyének diktálta. Ebben azt írja, kedvesnek tartja, hogy a diákok írtak neki, és megköszöni, hogy ennyire érdekli őket a brit kultúra és a királyi család.

Az iskola a Facebookon azt írja, a királynő naponta átlagosan 300 levelet kap a világ minden tájáról, melyből az előolvasók kiválogatják, melyek kerülnek személyes felolvasásra. A 12.C levele bekerült a válogatásba, és az arra kapott választ utolsó tanítási órájukon kaphatták kézhez.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top