Szabadidő

Veszélyes időjárás jön, kiadták a figyelmeztetést

És a mai még csak a bemelegítés, hétfőre a fél országra kiadták a jelzést.

Vasárnap kora délutántól éjfélig a Dunántúl nyugati megyéiben viharos, 70-80 kilométer/órás széllökések kísérhetik az északi szelet – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Emiatt figyelmeztetést adtak ki öt megyére:

A Dunántúl délkeleti harmadában és a Duna vonalában is erős, 55-70 kilométeres lehet a szél. Zivatarok is előfordulhatnak, egy-egy helyen jelentős mennyiségű, 20-30 milliméter csapadékkal. Keleten csapadék nem valószínű.

A legmagasabb nappali hőmérséklet nyugaton 14, keleten 24 fok körül alakul. Késő estére 8 és 16 fok közé hűl le a levegő, nyugaton lesz a hűvösebb.

A zord időjárás hétfőn is folytatódik: az összes dunántúli megyére – valamint Borsodra és Szabolcsra – figyelmeztetést adtak ki az erős szél miatt. Győr-Moson-Sopron és Vas megyére másodfokú a jelzés, mert a legerősebb széllökések sebessége a 90 kilométer/órát is meghaladhatja.

Baranya, Zala és Vas megyére a nagyobb mennyiségű eső miatt is figyelmeztet a meteorológia, mert ezeken a területeken 24 óra alatt több mint 20 milliméter csapadék hullhat.

(Kiemelt kép: Mohai Balázs/MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top