Szabadidő

Elolvadsz az élő szobrot játszó kiskutyától

Jaspét tanítani sem kellett a mutatványra, elleste a gazdájától.

Élő szobrokkal (vagyis szobrot játszó, és ehhez általában fémes hatású festékkel lefújt előadóművészekkel) a világon mindenhol lehet találkozni, ahol sok a turista, olyan képviselője viszont aligha van még egy a műfajnak, mint a brazíliai Fortalezában tevékenykedő Jaspe – ő ugyanis egy kutya.

Az állat persze nem egyedül dolgozik, sőt valójában gazdája, a venezuelai származású Yorge Luíz Ruiz az igazi élő szobor, de a kutya mindenben tökéletes partnere a fiatalembernek: bundája tökéletesen illeszkedik annak bronzszínű testfestéséhez, és amikor kell, magától mozdulatlanná merevedik ő is. Ruiz szerint ráadásul erre tanítani sem kellett, egyszerűen elleste tőle a szoborrá változás művészetét, és amikor egyszer kapott egy puszit a nyakára, váratlanul gyakorolni is kezdte.

A produkció természetesen élőben és a neten is nagyot tarol. Utóbbi formában mi is meg tudjuk mutatni, tényleg elég meggyőző: 

További képek (köztük civil ruhás felvételek is!) Yorge Luíz Ruiz Instagram-oldalán. És persze van YouTube-csatorna is, hogy ne volna, 2019-et írunk.

via

Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Hans Braxmeier / Pixabay

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top