Szabadidő

Az ideális gyerekülés szükség esetén babakocsivá alakul

A kisgyerekes szülők állandó problémája, hogy a kicsivel való utazás során rengeteg helyre van szükség. Íme a megoldás!

Babával, kicsi gyerekkel utazni rengeteg felszerelést, előkészületet igényel, nem véletlen, hogy azok, akiknél megérkezik a „trónörökös”, egyből családi kombira váltanak, hogy a rengeteg csomagot, pelenkát, nyuszimotort és egyebet magukkal tudják vinni. A legnagyobb tétel persze a babakocsi, és akkor arról még nem beszéltünk, hogy a családi autóból egyből el lehet felejteni egy felnőtt utast, hiszen a gyerekülésnek állandó helye van.

Ezen segít egy ügyes fejlesztés, a Doona Infant Car Seat, amelyet már 2015-ben bemutattak az amerikai piacon. Az ülés minden közlekedésbiztonsági szempontnak megfelel, nemcsak az USA, hanem Európa útjain is engedélyezték a használatát, emellett megerősített oldalsó védelemmel és természetesein ISOFIX-rögzítési lehetőséggel látták el, valamint egy különleges betét segítségével akár egészen pici, két kiló alatti babák is biztonságosan rögzíthetőek benne.

Eddig semmi különleges nincs benne, az igazi „csoda” akkor jön, amikor megállunk az autóval. A hagyományos gyerekülésekből ilyenkor ki kell „csomagolni” a gyereket, jó esetben eszünkbe jut, hogy előtte a csomagtartóból előbányásszuk az összecsukott babakocsit, és széthajtogassuk, rosszabb esetben ugyanezt félkezes mutatványként kell előadni, mivel a másik karunkkal a gyereket tartjuk.

A Doona viszont mindezt feleslegessé teszi, az okos tervezésnek köszönhetően ugyanis néhány kattintással babakocsivá alakítható, amelyben akár 16 kilós testsúlyig és/vagy legfeljebb 81 centiméteres magasságig szállíthatóak a gyerekek. Igaz, valamivel nehezebb, mint egy „hagyományos” babahordozó, ez azonban mindegy is, hiszen nem kell hurcolni, a kerekek kipattintásával pillanatok alatt megszabadíthatjuk magunkat a súlytól.

Mindezzel együtt ráadásul a Doona a maga kategóriájában nem is drága: nagyjából 120 ezer forintot kell érte fizetni, ami sok pénz, de ennyiért egy babakocsit és egy jó gyerekülést nehéz beszerezni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top