Út a babáig Babám van
Szponzorált tartalom

Szerezz egy jó babakocsit!

A kiságya mellett a babakocsiban tölti majd a legtöbb idejét eleinte a kisbabád, úgyhogy nagyon fontos, hogy milyen kocsit választasz.

Nemcsak a kicsinek, de neked is kényelmes kell, hogy legyen a babakocsi, ezért érdemes alaposan megfontolnod, hogy milyet választasz. Nem biztos, hogy a legdrágább a legjobb, minden családnak mások a szempontjai. Akik gyakran autóznak a kicsivel, azoknak nagyon praktikus olyan kocsit választaniuk, amelynek van egy hordozó része, amit könnyen kiemelhetsz és az autóba tehetsz. Így nemcsak séta, hanem utazás közben is biztosítod a kisbabád kényelmét. Akiknek nincs autójuk, azoknak a napi sétára, bevásárlásra alkalmas kocsit jó választaniuk, és megint más szempontok szerint dönt az a kismama, aki egy olyan házban él, ahol sok az emelet, viszont nincs lift, hiszen neki sokszor kell majd felemelni a babakocsit, így a könnyűség is fontos szerepet játszik a választásban. Ezeket gondold végig, mielőtt megvásárolod a kisbabádnak a kocsit. És természetesen azt sem árt mérlegelni, mennyi pénzt szánsz a dologra, hiszen nagyon különböző árakon kaphatók ezek.

Az első és legfontosabb, hogy a baba kényelme meglegyen séta közben a kocsiban is. Vagyis egyenes gerinccel, kényelmesen tudjon feküdni benne, elférjen a kocsiban akkor is, ha jó felöltözteted. Ezt tartsd a leginkább szem előtt! A kisbabák legalább féléves korukig sok időt töltenek a babakocsiban, úgyhogy jól válassz! És aztán, ki tudja, hogy még hány kistestvére születik, hány gyereked örökli még a babakocsit…

Tudtam, hogy nagyon sokat fogunk sétálni, mert a friss levegő mindennél fontosabb egy kisbabának, ezért olyan kocsit választottam, aminek nagy kerekei voltak, és három módban dönthető volt a fekvő része. Egy teljesen egyenes, kényelmes fekvő, alvó pozíciót használtunk az első négy hónapban, aztán időnként már kicsit megdöntöttem a fekvőrészt, hogy a kisfiam kiláthasson belőle, amikor egy kicsit nagyobb lett. Hét hónaposan rengeteget használtuk a félig ülő helyzetet is, és vásároltunk a babakocsihoz egy autóba tehető hordozót is, hogy amikor messzebb megyünk, akkor is biztonságban legyen. Egyébként ezt a hordozót sokszor a lakásban is használtuk, Berci nagyon szeretett ebben nézelődni. Így mellettem lehetett, bármit is csináltam, ott volt velem a konyhában, amikor főztem, és egy fakanállal a kezében gügyögött a hordozójában… A babakocsink viszonylag nagy volt, és nem volt könnyű megemelni, de ennek ellenére rendkívül jó választásnak bizonyult, maximálisan kihasználtuk. Ami a slusszpoén, hogy nagyon olcsón jutottunk hozzá, mert az üzletben éppen nagy leárazás volt, így aztán nagyon megérte az árát. Az is tetszett benne, hogy mindene mosható volt, olyan színei voltak, ami egyaránt jó fiúnak és lánynak is, hiszen piros és kék mintás volt. Amikor kicsit nagyobb lett a fiam, szívesen nézegette, esőben le tudtam takarni egy műanyag tetővel, hatalmas pakolórésze volt alul, vagyis a bevásárlás, a cuccok cipelése sem jelentett gondot. Egészen 10-11 hónapos koráig rengeteget utazott ebben a kocsiban, és nagyon sokszor ebben aludt délutánonként is a terasz egyik félreeső zugában. Nem túlzok, ha azt mondom, hogy napi 6-7 órát biztosan ebben töltött. A kocsit 3 évvel később a kislányom örökölte a bátyjától, és csak egyetlenegyszer romlott el a kereke, amit az apukám pillanatok alatt megszerelt. Miután a gyerekeim kinőttek a babakocsis korból, akkor az ismerőseink kapták meg a kocsit, és még sok kisbabának és anyukának telt öröme benne

– mesélte egy kétgyerekes anyuka az NLCafénak.

Amikor a baba már sokat ébren van, és nézelődik séta közben, akkor kell lecserélni a babakocsit egy igazán könnyű, ülő kocsira, amit könnyedén megemelhetsz, és bárhová elmehettek vele. Ebben egy kényelmetlen dolog biztosan lesz, hogy az ilyen kocsikhoz már nem jár hatalmas pakolós rész, viszont könnyedén összecsukható, és a gyerekkel együtt is bármikor felkaphatod, hogy felszálljatok valamilyen járműre, vagy megmásszatok egy hosszabb lépcsősort.

Szerinted milyen a jó babakocsi?

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top