Szabadidő

Macskajóga és cicainfluenszerek pörgették a „macskaexpót”

Ma már olyannyira mindennek rendeznek saját szakvásárt, hogy egy holisztikus, testpozitív macskákat ígérő rendezvény szinte hétköznapinak tűnik a többi mellett.

Természetesen az Egyesült Államokban járunk, egészen pontosan Kaliforniában, ahol túlzás nélkül állítható, hogy még a használt gyújtógyertyáknak vagy a gyerekek körében napjainkban rendkívül népszerű slime-nak is van saját konferenciája, szakmai vására, civil szervezete, satöbbije.

Nem vicc, a Spark Plug Collectors of America a különféle gyújtógyertyák rajongóit tömöríti egységbe, a viszkózus trutyinak pedig egy egész sor rendezvénye várja a rajongókat a Slime Bash-től a Kawaii Slime Show nevű rendezvényig.

Ezek után egy olyan esemény, mint a kaliforniai Szilícium-völgyben megrendezett Silicat Valley Cat Convention szinte már az unalom határát súrolja, annak ellenére, hogy itt sincs hiány az elszabadult – vagy csak üzleti szempontból ígéretes – ötletekből.

A Silicat Con egyik VIP-vendége: Sunglass Cat (Fotó: Silicat Con/Facebook)

Már a rendezvény hivatalos programjától is felszalad az ember szeme. Két napon át négy helyszínen várták a résztvevőket múlt hétvégén, olyan programokkal, mint a macskás jógaóra – aminek a szervezők igazán dicséretes módon a BodyPawsitive nevet adták – vagy a macskák és a kannabisz kapcsolata, különös tekintettel a napjainkban hódító, gyakran minden valóságalapot nélkülöző állításokba csomagolt CBD-tinktúrákra. De említhetnénk a kopasz macskák közelebbről nem részletezett fellépését is – Live Nude Cats! – ami kissé úgy hangzik, mintha a Macskafogó világának kikötőjében álló koszos sztriptízbár pislákoló neonfelirata lenne.

Cicainfluenszerek, macskarapperek, szevasztok!

Bár a SFGate.com helyszíni beszámolója szerint a rendezvényen a valódi macskák aránya erősen elmaradt kétlábú rajongóik számától, ettől függetlenül nem volt hiány olyan Internet-szerte ismert macskákból, mint a 2,3 millió instagramos követővel büszkélkedő Lil Bub, illetve a fenti fotón is látható Sunglass Cat, amely egy génhiba miatt felső szemhéj nélkül született, ezért kell állandóan apró napszemüveget viselnie. Utóbbi, a maga 873 ezer instás rajongójával majdnem kétszer annyi embert ér el, mint Magyarország egyik legnépszerűbb instagramos celebje, Hódi Pamela a maga 481 ezrével. Sajnos Grumpy Cat már nem vehetett részt az idei eseményen, néhány hónappal ezelőtti halála miatt. 

A rendezvény színpadain különféle előadók várták a jó népet, természetesen a macskás tematikában: az idős macskák ápolásának trükkjeitől a macskák viselkedését boncolgató kerekasztalon át egészen Andrew Marttila macskafotózási mesterképzéséig. A jó hangulatról DJ-k, stand-uposok, illetve többek között Moshow, a „macskarapper” gondoskodott. Utóbbi fiatalember különlegessége, hogy a zenéi gyakorlatilag csak a macskáiról szólnak. Íme az alábbi freestyle, amely cicamosdatás közben született.

A rendezvényen természetesen emellett szinte bármit meg lehetett vásárolni, aminek akár érintőlegesen is köze van a macskákhoz, a különféle játékoktól a kaparófákon és robotizált almon át egészen a kézműves, bio cicakajáig.

Most már biztos, hogy a következő életemben olyan macska szeretnék lenni, amelynek a kényeztetésére a gazdája súlyos összegeket költ a Silicat Conon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top