Szabadidő

Közel annyi a követője, mint Budapest lakossága, és csak 3 videót csinált

20 éves, egy furgonnal tekereg az USA-ban, és csinált három videót. Ez másfél millió követőt eredményezett. Azaz sikeres youtuber lett.

A Forbes cikke szerint Jennelle Eliana Longot már az utcán is felismerik, nemrég valaki a családi otthonában kereste. A lap szerint Jennelle két dolog miatt tartja izgalomban az internetet: 

  1. Mert aki eddig nem látta a furgonos videóit, az is tuti megnézi őket, pont az olyan cikkek miatt, mint amilyen a Forbesé vagy ez.
  2. Senki sem érti, hogy történhetett, hogy egy látszólag a semmiből jött lány egy hónap alatt másfél millió feliratkozót szerzett, mindezt csupán három videóval – sokan évekig dolgoznak youtuberként, és sosem érnek el erre a szintre.

Jennelle a csatornáját Jennelle Eliana névre keresztelte, a sikeréről elemzővideók százai készültek, a választ azonban senki sem tudja. Ami tény: Jennelle készített egy félórás videót arról, hogyan éli az életét, majd két héttel később készített egy tízperces anyagot, amiben elmagyarázta, hogyan lehet mosakodni egy furgonban.

Aztán elindult egy kaliforniai útra, és hozzá se nyúlt a Youtube-apphoz, a barátai viszont elkezdték üzenetekkel bombázni. Mire észbe kapott, 20 ezer feliratkozója volt, majd jött az üzenet a százezres mérföldkőről. Elkészült a harmadik videó, ebben Jennelle arról beszél, egyáltalán miért él egy furgonban – majd jött a milliós és a másfél milliós ugrás, jelenleg több mint 1,6 millió ember követi a csatornát.

A Forbes idézi a Youtube egyik szóvivőjét, aki a Business Insidernek nyilatkozott, és kifejtette, hogy az utóbbi időben hirtelen érdeklődés mutatkozik a fenntartható életmódot népszerűsítő anyagok iránt, de az apró otthonok kényelmes berendezése is gyakori keresés a Google-ben – hiába, az Y és Z generációnak a lakhatás világszerte problémát jelent.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top