Szabadidő

Ma kiderülhet, milyen lesz az idő karácsonykor

Ha a népi megfigyelésekre alapozunk, akkor esélyes, hogy fagyos lesz az ünnep. Más kérdés, hogy mit mondanak a hosszú távú előrejelzések.

November 25-e Katalin napja, ehhez a dátumhoz kötődik az egyik legismertebb időjárással kapcsolatos megfigyelés, amit már a kisiskolások is kívülről tudnak:

Ha Katalin kopog, karácsony locsog.

Az összefüggés állítólag oda-vissza igaz, vagyis, ha a mai napból indulunk ki, akkor fagyos lesz az ünnep, és talán némi hóban is reménykedhetünk, hiszen sehol sem volt fagy, a Kiderül.hu szerint +1 és +10 fok között mozog a napi hőmérséklet, és ködös-párás az idő, a felhőket csak pár helyen tudja áttörni a nap. Egészen hasonló idő lesz kedden is, aztán szerdától csapadékosabb napok jönnek, a december pedig komoly lehűléssel indul.

Visszatérve a karácsonyra és a hosszú távú prognózisokra – amelyek azért egy hónappal korábban még elég mérsékelten megbízhatóak –, megnéztük, az AccuWeather szerint lesz-e hó karácsonykor. A válasz pedig

Nem.

Az időjárás előrejelző oldal 1-8 fokot, és egy kis esőt valószínűsít, havat nem. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top