Horoszkóp

Heti holdhoroszkóp 2019. november 20-26. – Katalin napja meglepetéseket tartogat

Ha Katalin kopog, karácsony locsog... Nos, a Katalin-nap meglepetéseket tartogat idén. Hogy mégis mi mindent, arról a holdhoroszkópban olvashatsz. Az is biztos, most nagyon különleges újholdra készülhetsz...

Már csak néhány napig fogy a Hold, érdemes ezért is kihasználni az erejét. Most méregtelenítheted a szervezetedet, könnyebben megszabadulhatsz néhány fölösleges kilótól, de a selejtezéssel is nagyon sokat segítesz magadnak. A használhatatlan holmik elajándékozásával teremthetsz helyet az újnak. A régiek szerint Szűz fogyó Holdkor lehet a leggyorsabban és leghatékonyabban takarítani. Ez most éppen aktuális szerdán és csütörtökön. Adj esélyt neki, nem bánod meg… Hétfőn pedig Katalin napja lesz. Vajon mit várhatsz most tőle?

SZERDA – november 20.: Ma a Szűzben jár a Hold, amit tökéletesen kihasználhatsz, ha rászánod magad a selejtezésre, a takarításra. Hidd el, ez ma nagyon könnyen megy… A közelgő ünnepek előtt már nincs is olyan nagyon időd ilyesmire. Fogadd meg, hogy idén hagyod az utolsó pillanatra… Persze nem kell az egész lakást, vagy az irodát kitakarítani, bőven elég az is, ha csak elkezded.

CSÜTÖRTÖK – november 21.: Nem maradtál le semmiről, ha tegnap nem volt időd takarítani, selejtezni. Ugyanis a mai nap is tökéletesen alkalmas erre. A hagyomány szerint fogyó Szűz Holdkor lehet a leggyorsabban és a leghatékonyabban haladni a takarítással. Ráadásul most még kellő türelmed is lesz hozzá. Kell ennél több indok?

PÉNTEK – november 22.: Pénteken reggel a Hold átlép a Mérlegbe, ami azt javasolja, hogy szépítsd az otthonodat és/vagy süss kenyeret, süteményt. Kinn talán egyre hidegebb van, ezért inkább a szobanövényeket érdemes most már gondozni. A virágzó növények ápolását időzítheted mára. Meglátod, meghálálják.

Meglepetéseket tartogat a Katalin-napi hét (iStock)

SZOMBAT – november 23.: A Mérleg Hold még ma is aktuálissá teszi az otthon díszítését, kenyér, vagy sütemény sütést, virágzó növények ápolását. Ezek mellett kulturális igényed kielégítése érdekében mehetnél színházba, moziba, kiállításra, vagy este nézz meg egy igényes, szép filmet. Természetesen a pároddal, vagy valamelyik jó baráttal közösen.

VASÁRNAP – november 24.: Pontosan egy hónap múlva szenteste lesz. Ahhoz, hogy ne nyomasszon az ünnep közelsége, ma le kéne ülnöd, és összeírhatnád, mi mindent kellene még addig elintézned, beszerezned. A Skorpió Hold úgy tud a legjobban segíteni, ha csinálsz magadnak forró teát, forró csokit vagy forralt bort. Imádni fogod az italt és a tervezést is.

HÉTFŐ – november 25.: Katalin napján a Skorpió Hold elvileg fagyot hozhat, de a meteorológia enyhe időt jósol (legalábbis még most). A mondás szerint: „Ha Katalin locsog, karácsony kopog, ha Katalin kopog, karácsony locsog.” Vagyis ha Katalin napján nedves, de enyhez az időjárás, karácsonykor fagyni fog, és hó is lehet – a népi megfigyelések szerint. Figyeld az időjárást…

KEDD – november 26.: Újhold napján tele leszel várakozással, izgatottsággal. Ez pedig arra tökéletes, hogy újíts, vagy belevágj valami újdonságba. A Nyilas újhold segít benne. Újhold napján a legsötétebb a Hold, hiszen együtt áll a Nappal, ami nem világítja meg a Földről nézve. Ma érdemes böjtölni, meditálni… (Az újholdról részletesen a táblázat alá görgetve olvashatsz.)

Erre figyelmeztet Katalin napjának hetében a fogyó Hold

Ezekben a jegyekben jár a Hold a Katalin-napi héten (nlc)

Télelő újholdja

November 26-án, kedden 16:08-kor a Nap és a Hold a Nyilas jelében áll együtt, ez az újhold, a közelgő tél előjele. A Nyilas a változás, az új időszak és a magasabb szellemiség jele. Ettől sokkal inkább az elvont témák izgatnak most téged, semmint a hétköznapi kérdések. Egyre többet foglalkozol a közelgő karácsonnyal, ami szólhat az ajándékokról, a finom falatokról és a szép díszekről. De szólhat ugyanígy a meghittségről és a szeretetről is. Újhold napján átértékelheted, és rájöhetsz, hogy a karácsonyt nem véletlenül nevezik a szeretet ünnepének, ami egyáltalán nem közhely. Persze rajtad múlik, hogy a külsőségekre, vagy a belső értékekre koncentrálsz inkább idén.

Újhold napján érdemes újítanod. Bevezethetsz új szokásokat. Például még nem késő adventi naptárat készítened. Vicces ötletekkel derűsebb lesz. Készítheted gyufásdobozokból, vagy kiürült kávékapszulákból, de a fél pár zoknik is alkalmasak lehetnek.

Ha Nyilas szülött vagy, akkor ma, a születésnapod közelében tanácsos megállnod egy pillanatra, és átgondolni, miben szeretnél megújulni. Az újhold segítségével nincs lehetetlen, bármi újról legyen szó. Nyilasként az egész év folyamán most érezheted a legerősebben az újhold jótékony hatását. Ha a Kos vagy az Oroszlán jelében születtél, akkor is élvezheted ezt a mostani újholdat. Az újhold kedden délután lesz, de még a következő napon is érezheted. Ezért kedden és szerdán is érdemes halványzöld vagy fehér gyertyát gyújtanod és kívánnod valami újat…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top