Szabadidő

Ellopták Tasnádi István író laptopját, rajta az összes készülő művével

Számos színpadi műve mellett ő a Terápia és az Aranyélet vezető írója.

A hétvégén betörtek Tasnádi István íróhoz, és elvitték a laptopját a külső adathordozóval együtt, amelyen a régebbi és jelenlegi írásai voltak.

A drámaíró erről a Facebookján számolt be:

„Szombat este betörtek hozzánk, elvitték többet között a laptopom, amin minden régebbi és jelenlegi munkám volt. Elvitték a külső adathordozót is, amire mindent mentettem. A darabterveim másnak nem sokat érnek, nekem igen.”

Azt is írta, hogy visszavásárolná a gépet 100 ezer forintért, és bár tudja, ennek kicsi az esélye, reméli, hogy a megosztások segítségével sikerül visszakapnia az írásait.

A 49 éves Tasnádi István József Attila- és Balázs Béla-díjas drámaíró 36 művének és színpadi adaptációjának eddig több mint 88 bemutatója volt a magyar színpadokon, de műveit számos országban játszották külföldön is.

2012-től ő az HBO Terápia, 2015-től pedig az Aranyélet című sorozatok vezető írója. 1996-ban a Bárka Színház alapító tagja, 2001-ig pedig dramaturgja. 2001-től 2007-ig a Krétakör Színház rezidens drámaírója.

(Kiemelt kép: MTI / Mónus Márton)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top