Szabadidő

Homoszexuálisnak állítja be Jézust egy Netflixen futó film

Már magyarok is tiltakoznak a Krisztus első megkísértése című film ellen.

Krisztus első megkísértése címen fut egy brazil film a Netflix karácsonyi kínálatában. A 46 perces produkciót a  Porta dos Fundos csoport jegyzi, a filmről messziről látszik, hogy paródia. A keresztények viszont felháborodtak, írja a hvg.hu.

Forrás: Youtube

A filmben Jézus egy Orlando nevű férfival van meglehetősen közeli kapcsolatban. A brazil elnök, Jair Bolsonaro fia, Eduardo Bolsonaro szemétnek nevezte a filmet, és azt mondta, a készítők nem a brazil népet képviselik. Nagy volt a felháborodás a Twitteren is, és mintegy kétmillióan írták már alá azt a petíciót, amelyben követelik a Netflixtől, hogy vegyék le a műsorról a filmet.

A Porta dos Fundos viszont azzal védekezett, hogy nagyra tartják a művészi szabadságot, és fontosnak tartják, hogy humorral lehessen közelíteni a legkülönbözőbb társadalmi témákhoz. Hisznek abban is, hogy a szólásszabadság az egyik legfontosabb eleme egy demokráciának.

A film ellen Magyarországon is petíció indult az ultrakonzervatív Citizengo oldalon. „Homoszexuálisnak állítja be Jézust a hetekben megjelent Krisztus első megkísértése című brazil film. A botrányos alkotás Szűz Máriát házasságtörő nőként, Jézus tanítványait pedig alkoholistaként ábrázolja. (…) A Netflix karácsonyi kiadásként hirdeti a filmet, amelynek egyes további elemei olyan megbotránkoztatóak, hogy nem szeretnénk velük olvasóinkat sokkolni. A film készítői és forgalmazói keresztények millióit sértik meg” – írják.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top