Szabadidő

Megmutatjuk a sérültekkel foglalkozó SUHANJ! Alapítvány új kisfilmjét

Elmondják, mire gyűjtenek éppen.

Tengernyi alkalommal írtunk már a SUHANJ! Alapítvánnyal kapcsolatos történésekről, a kis híreken keresztül a nagyobb méretű riportokig. Az alapítvány 2010 óta mozgatja sérült és fogyatékkal élő társainkat. 2016 óta üzemeltetnek egy bárki által látogatható, (mondanunk sem kell) akadálymentesített konditermet, ezen túl pedig közösségi futó-, úszó- és triatlonedzéseket szerveznek, valamint önkénteseik segítségével a versenyeken kísérik a színükben indulókat. Mint azt közleményükben írják:

„évente több mint 15 000 kilométert futunk közösen, és több száz órában tartunk úszóedzéseket is.”

A SUHANJ! 2020-ban is folytatja a harmadik éve zajló SUHANJ! Kölykök programot. Ebben a SUHANJ! felkészült, a rehabilitáció és a gyógypedagógia területén is jártas edzői ingyenesen tartanak csoportos fejlesztő edzéseket különböző speciális iskolából érkező értelmi sérült gyermekeknek. A kezdeményezés sikeres, jelenleg már 10 csoport jár fejlesztésre a SUHANJ!-ba. A mozgással nemcsak a fizikai, de a mentális állapotukat is fejleszteni tudják, sőt: a mozgás öröme segít építeni az önbizalmukat, támogatja a beilleszkedésüket is az ép társaik közé.

Közleményükben azt írják, hogy jelenleg 3 millió forintra van szükségük, hogy 2020-ben is minden héten segíthessenek 120 értelmi sérült gyermeknek, és megjegyzik, hogy ha ennél is több támogatás érkezik, a többletet végtaghiányos gyerekeknek, valamint látássérült csoportoknak szervezett úszóedzésekre fordítják. Erről szól ez a megrendítő kisfilm: 

Az alapítvány 2017-ben és 2018-ban is kiérdemelte a hazai segítő szakma legnagyobb presztízsű elismerését, a Civil Díjat.

Suhanj fitnesz

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top