Szabadidő

Megható állatmentő történet ríkatja most a netezőket

Hihetetlen, hogy ennyire csodálatos, önfeláldozó emberek vannak!

Megható történetet tett közzé a Fehér Holló Vadmentő Alapítvány és Természetvédelmi Mentőközpont a Facebookon: augusztusban, az erdőben talált egy házaspár egy gumicukor méretű, véres, sáros, haldokló lényt, akit először újszülött mókusnak véltek. A csupasz kis állat az alapítványhoz került, és hatalmas küzdőnek bizonyult: életben maradt, és mostanra kiderült, hogy milyen fajhoz tartozik.

„A szájára csepegtetett tejet egyszerűen lenyalogatta. Miután evett, döbbenten tapasztaltuk, hogy irgalmatlan küzdéssel bevonszolja magát a lámpa melege alá és köszönte, Ő jól is volt. Oké, legalább teli hassal és melegben hal meg – gondoltam, ám ez a gumimaci állatka, akinek hasában éppen áttetszett a beltartalom, sokkal nagyobb küzdő volt, mint mi azt tippeltük. (…) Számunkra már mindegy volt, hogy kicsoda Ő. Élt! Bár a barátaink fixen hülyének néztek minket: »Minek? Egy patkányért virrasztani hetekig?« De mi nem magyarázkodtunk. Tettük a dolgunkat. Óráról órára, grammról grammra küzdötte be magát ez a kis élőlény a világunkba és a szívünkbe. Nem csak szerettem, de tiszteltem is ezért a küzdelemért. Nekünk csak pár hét virrasztás, de Ő mindenét rátette erre az egy lehetőségre és úgy küzdött, mint egy oroszlán” – olvasható a bejegyzésben.

Izéke pedig mostanra egy csoda szép nagy pelévé cseperedett, és továbbra is a megmentőjével maradt: „Megcáfolt minden észszerűséget, minden fizikai törvényt, és ha Ő él, akkor nekem nincs mitől feladnom, mert ezen a világon bármi megtörténhet! Ma is rém büszke vagyok. Most is, ezekben a percekben is, mikor hallom, hogy mennyire döngeti a helyén a faágakat, amin rohangál fel és alá, mert bizony Izéke, a mai napig is a családom illusztris tagja.”

A poszt végén pedig az állatmentő Szami szívet melengető konklúziót is von le: „Izéke élete a bizonyíték, hogy nincsen felesleges élet és felesleges mentés. Minden és mindenki számít, aki megszületett, és egyszer is levegőt vett ezen a világon. Bizonyítja, hogy felelősek vagyunk mindazokért, akik az utunkba kerülnek.”

Kiemelt kép: Fehér Holló Vadmentő Alapítvány és Természetvédelmi Mentőközpont / Facebook

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top