nlc.hu
Szabadidő
Sombrerós galambokkal folytatódik a Las Vegas-i rejtély

Sombrerós galambokkal folytatódik a Las Vegas-i rejtély

Míg korábban apró cowboykalapot viselő galambokat fotóztak Las Vegasban, most sombrerót viselő szárnyasok tűntek fel az amerikai államban.

Korábban mi is beszámoltunk a cowboykalapos galambok rejtélyéről, miután Las Vegasban több járókelő is lefotózta a parányi fejfedőt viselő madarakat. Azóta sem derült fény rá, hogy ki ragaszthatta a kalapokat a madarakra, amelyek kétségtelenül viccesen néznek így ki, de a tréfa értékéből sokat levon a nettó állatkínzás, aminek ezeket a galambokat kitették. 

Most azonban a BoingBoing számolt be róla, hogy a Las Vegastól észak-nyugatra található Renóban is lencsevégre kaptak egy galambot, amely ezúttal egy aprócska sombrerót viselt. A képeket Sabra Newby, a Reno városának önkormányzati vezetője készítette. 

A renói KOLO-TV értesülései szerint ez az első alkalom, amikor a városban hasonlót észlelnek. A Washoe Megyei Állatvédő Szolgálat arra kéri a helyi lakosokat, hogy akik észlelik a madarat, értesítsék őket, mert tudni szeretnék, hogy merre jár. 

„Bár vicces a látvány, attól ez még embertelenség – írta Newby az általa kiadott közleményben. – A Las Vegas-i galambokról tudjuk, hogy szenvedtek, amikor ugyanez történt velük, egyikük nemrég el is pusztult. Nincs szükség arra, hogy ezt utánozzuk. Renóban gondoskodunk az állatokról, mivel őket meg kell védeni, nem kinevetni őket.”

Képünk illusztráció (Fotó: Profimedia)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top