Szabadidő

Dió, a törpe schnauzer segíti a vizsgán a szegedi diákokat

Sajnos súgni nem tud nekik, de csökkenti a stresszt.

Egyre stresszesebbek az egyetemi hallgatók, ezért a Szegedi Tudományegyetemen terápiás kutya segít a vizsgadrukk leküzdésében. A pénzügy-számvitel vizsgán a diákok simogathatják, és akár ölükbe is vehetik Diót, a törpe schnauzert, írta meg a Délmagyar.

Fotó: SZTE GTK Facebook

„A pénzügy-számvitel szóbeli vizsgán hallgatóinkat terápiás kutya segíti a vizsgastressz oldásában, eltereli figyelmüket az utolsó pillanatban kapkodva tanulásról. Az utóbbi évek ta­pasztalata ugyanis az, hogy egy­­re stresszesebbek a hallgatók, és a vizsgák eleje azzal telik, hogy nyugtatom őket” – mondta el a lapnak Lippai-Makra Edit tanársegéd.

Dió a tanárnő kutyája, de elvégezte a kétéves terápiás kiképzést. Most a diákoknak segít elterelni a figyelmet az előttük álló megmérettetéstől, nyugodtabb légkört biztosít, így csökkenti a vizsgadrukkot. 

„Persze az, hogy kutya van a vizsgán, a tudásszintjüket nem növeli, de abban segít, hogy a meglévő tudást vissza tudják adni” – hangsúlyozta a lapnak Lippai-Makra Edit.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top