Szabadidő

Hihetetlen: ez a pávián pont úgy tartotta magasba az oroszlánt, mint Rafiki Simbát

A természet néha elképesztő dolgokat produkál...

Egészen megdöbbentő jelenet fogadta a szafarira érkező Kurt Schultzot, aki gyorsan meg is örökítette a Disney-rajzfilmbe illő eseményt. Miközben nagymacskákat fényképezett, hirtelen észrevette, amint páviánok telepedtek egy kölyök oroszlán köré a fán. A férfi eleinte attól tartott, a majmok bántani fogják a fán rekedt ragadozót, de aztán az egyik hím pávián odarohant a kölyökhöz, felkarolta, majd ágról ágra ugrándozva elkezdett lemászni a fáról, karjaiban az oroszlánbébivel.

Bár a szafarizók attól tartottak, hogy az oroszlán le fog esni, a majom úgy vigyázott rá, mintha gondoskodó apja volna: letelepedett egy ágra, és simogatta, gondozgatta a szőrmókot, hasonlóképp, mint Rafiki, a bölcs mandrill, aki Simbának mindig bölcs útmutatásokat adott.

Soha nem láttam még ilyen odafigyelést és törődést egy páviántól” – mondta az elképedt fotós, aki 20 éves afrikai tapasztalatai alapján eddig azt a következtetést vonta le a páviánokról, hogy azok gyakran bántalmaznak leopárdkölyköket, sőt akár meg is ölik őket.

Sajnos nem tudni, hogy a kölyök oroszlán túlélte-e végül a találkozást, ugyanis a páviánok hordája nagy volt, és előfordulhatott, hogy korántsem viszonyultak olyan jóindulatúan a nagymacskához, mint társuk, a való életbeli Rafiki.

(The Sun)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top