Szabadidő

Verne klasszikusából készül sorozat Magyarországon

A Nyolcvan nap alatt a Föld körül-ből készülő minisorozat legújabb adaptációját forgatják majd hazánkban.

A francia Jules Verne, azaz Verne Gyula 1873-ban publikálta Nyolcvan nap alatt a Föld körül című klasszikus regényét, amelynek főszereplői egy londoni úr és francia inasa, akik fogadásból világ körüli útra indulnak. Az író legismertebb alkotásából számtalan feldolgozás készült, filmek, tévésorozat, színdarab, de rajzfilm is.

A Sorozatwiki értesülései szerint a BBC egy újabb adaptációt, egy nyolc epizódból álló minisorozatot forgat majd, részben Magyarországon is, azonban a sok utazás miatt a stáb más helyszíneken, többek között Dél-Afrikában is forgat majd. 

A főszerepet, azaz Phileas Fogg szerepét a Doctor Who – bántó magyar címén Ki vagy, doki? – egykori főszereplője, a Broadchurch, illetve a Good Omens című sorozatokból is ismert David Tennant alakítja majd. 

David Tennant a Good Omens bemutatóján (Fotó: Getty Images)

Magyarország egyre népszerűbb helyszíne a sorozatok forgatásának, többek között nálunk vették fel a Netflix kínálatában, Henry Cavill főszereplésével futó Witcher (Vaják) című szériát is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top