nlc.hu
Szabadidő

Sorozatok a Grace klinika helyett

5 sorozat, amit meg kell nézni, ha szereted a Grace klinikát

A Grace klinika már lassan minden rekordot megdöntött a kórházas sorozatok között, annyira régen az életünk része. Ajánlunk pár sorozatot, amíg vársz a következő évadra.

A Grace klinika (Grey’s Anatomy) már 2005 óta velünk van, azóta nézhetjük, ahogy a néha kicsit csöpögősen romantikus, de alapvetően kórházi sorozat karakterei fejlődnek, szerelmesek lesznek, szakítanak, olykor meghalnak és közben persze gyógyítják a pácienseket. A tévétörténelem leghosszabb ideje futó kórházi drámasorozatát milliók nézik világszerte, ha te is rajongó vagy, akkor a következő öt sorozatot is meleg szívvel ajánljuk – azokat is, amiknek nincs köze a kórházakhoz.

Doktor Addison (Private Practice)

Grace klinika helyett Doktor Addison

Dr. Addison Montgomery (Kép: Getty Images)

Aki a Grace klinikát nézte az elejétől kezdve, az ismeri Addison Montgomeryt a sorozat orvosai közül. Addison egy szép napon felkerekedett és saját magánpraxist nyitott, új gárdával, szerethető orvosokkal és nővérekkel Los Angelesben. Természetesen a Doktor Addison sorozatban is rengeteg dráma, szerelem és szakítás zajlik a gyógyításon kívül, úgyhogy, ha hiányzik a Grace klinika, akkor ez a legjobb választás.

Hogyan ússzunk meg egy gyilkosságot? (How To Get Away With Murder)

Mit nézz Grace klinika helyett?

A Hogyan ússzunk meg egy gyilkosságot? című sorozat főszereplője, Annalise Keating (Kép: IMDb)

Bár elsőre furcsának tűnhet, mégis a Hogyan ússzunk meg egy gyilkosságot? című sorozat a Grace klinika rajongóinak való, hiszen ugyanaz a Peter Nowalk alkotta ezt is, mint a kórházas sorozatot. Sőt, még a producer, Shonda Rhimes személye is egyezik a két sorozatnál. Igaz ugyan, hogy nem kórházas, hanem inkább ügyvédes sorozat, ám a hangulata és a benne lévő fordulatok, drámák nagyon is hasonlítanak a Grace klinikára.

New Amsterdam: Vészhelyzet New Yorkban (New Amsterdam)

Nézd ezt a Grace klinika helyett

Az igazgatóért, Maxért dobog a szívünk a New Amsterdam sorozatban (Kép: IMDb)

Nem hagyhatjuk ki természetesen a felsorolásból az egyik legújabb kórházas sorozatot, amin a fél világ zokog a kanapén epizódról epizódra: a New Amsterdam pont annyira tele van érzelemmel, mint a Grace klinika. Ez a sorozat is arra épül, hogy az orvosok, főleg a kórház igazgatója mélységesen törődik a páciensekkel, miközben persze a magánéleti zűrök, egészségügyi problémák jönnek-mennek a kórházi személyzetnél. És még a plátói szerelmet is megkapjuk, hiszen csak imádni lehet Ryan Eggoldot Dr. Maximus „Max” Goodwin szerepében.

Dokik (Scrubs)

Nézd a Dokikat a Grace klinika helyett

A Dokik című sorozat imádnivaló főszereplője, J.D. (Kép: IMDb)

A Dokik című sorozatot azoknak a Grace klinika rajongóknak ajánljuk, akik bírják, ha kifigurázzák a kedvenc sorozatukat. A Dokik ugyanis minden kórházas sorozatnak fricskát mutat, de nem bántón, hanem úgy, hogy leborulunk a székről a nevetéstől. Ebben a kórházban mindenki kicsit különc és zakkant, de pont annyira, hogy még hiteles legyen és beleéljük magunkat a karakterek életének apró történéseibe. Nevetés és sírás tökéletesen megfér egymás mellett a Dokik sorozatban, erősen ajánlott néznivaló, mert felhőtlenül szórakoztat, nincs túl sok feszültség, nincs dráma és ármány, minden lelkiállapotban öröm nézni a szereplők bolondozását.

Megszállottak viadala (Killing Eve)

A Megszállottak viadala sorozat

A Megszállottak viadala sorozat egyik főszerepében Sandra Oh (Kép: IMDb)

Ha szeretted Sandra Oh színésznőt Cristina Yang szerepében a Grace klinikában, akkor nem hagyhatod ki a Megszállottak viadala című sorozatot sem (ha nem szeretted Sandra Oh-t, akkor is nézni kell ezt a sorozatot). Már a kórházi sorozatban is megcsillogtatta sokoldalú tehetségét a színésznő, ám a Megszállottak viadalában mindent elsöprő az alakítása, amit több díjjal is jutalmaztak az elmúlt években. Az izgalmas krimiszériát akkor is nézd meg, ha amúgy a Grace klinika sosem érdekelt, felejthetetlen élményben lesz részed.

Via

Ajánlunk romantikus filmeket is:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top