Szabadidő

Nem tudod, mit nézz ma este? Íme az 5 legkedveltebb romantikus film a neten

Több, nézők által rangsorolt listát is megnéztünk, ezek alapján állítottuk össze a top 5 romantikus filmet.

Átnéztük az Imdb, a Rotten Tomatoes és több blog toplistáját és megpróbáltuk összeszedni azt az öt filmet, ami előkelő helyen áll számos romantikus filmes rangsorban. 

Klasszikus kedvencek

Nagyon úgy tűnik, hogy két klasszikus az, ami mindenhol felbukkan. Egyik nem más, mint a Kertész Mihály rendezte Casablanca Humphrey Bogart és Ingrid Bergman főszereplésével. A  romantikus filmet az Imdb-n a nézők 10-ből 8,5 pontra értékelték, a Rotten Tomatoes-on pedig 99 százalékos volt, ami az elég kritikus oldalon nagyon ritka. 

Casablanca,

A Casablancát sok kritikus is minden idők legjobb filmjei között tartja számon (Fotó: WARNER BROS / WOLF TRACER ARCHIVE / PHOTO12 VIA AFP)

A másik Alfred Hitchcock remekműve, a Vertigo (Szédülés), ami ugyan inkább krimi, de erős benne a romantikus szál. A film 1958-as bemutatásakor egyáltalán nem örvendett osztatlan sikernek, ám az idők során a híres rendező egyik alapműve lett.

A magyar származású Kim Novak és James Stewart Hitchcock Vertigójában.

A magyar származású Kim Novak és
James Stewart Hitchcock Vertigójában. (Fotó: COLLECTION CHRISTOPHEL / RnB © Paramount Pictures)

Tom, a kedvenc

A lista harmadik filmje szintén vegyes műfajú, egyfajta felnövéstörténet és vígjáték is, na meg dráma. A Forrest Gump 6 Oscar-djíat és 3 Golden Globe-díjat is bezsebelt és sokak kedvence lett. Tom Hanks karrierjének meghatározó szerepe volt. 

Utálatból romantika

Rengetegen szeretik a Szerelmünk lapjait is. Bár azt mondják, a két főszereplő, Ryan Gossling és Rachel McAdams a romantikus film forgatásán ki nem állhatta egymást, ez a filmvásznon nem látszik. És nyilván volt ott valami, mivel a két színész később egy ideig egy párt is alkotott. 

Szerelmünk lapjai, Rachel McAdams, Ryan Gosling,

Rachel McAdams és Ryan Gosling még 2005-ben, a Szerelmünk lapjaiért járó egyik díj átvételekor (Fotó: M.. Caulfield/WireImage)

Unalomig ismétlelt csoda

Nem úgy, mint a lista ötödik tagja, a Titanic főszereplői. Leonardo DiCaprio és Kate Winslet ugyanis sosem jártak, de a mai napig nagyon jó barátok. A világ egyik legmagasabb költségvetésű filmjét megjelenésekor sokan szerették utálni, de valójában szinte a fél világ megnézte. És sokan a mai napig nagyon szeretik. 

Ezeket a romantikus filmeket kedveljük a szerkesztőségben!

  • Mielőtt lemegy a nap
  • Római vakáció
  • Csillagainkban a hiba
  • Napos oldal
  • Annie Hall
  • Her
  • Angyalok városa
  • Ahol a szivárvány véget ér
  • Jane Eyre
  • A nyughatatlan
  • Harry és Sally 

(Kiemelt kép: PARAMOUNT / COLLECTION CHRISTOPHEL VIA AFP)

Még több filmes tartalmat itt találsz:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top