Szabadidő

Magyar illusztrátor nyerte a grafikusok Oscarját

A díjazott művész ezzel olyan bravúrt hajtott végre, ami 70 év alatt eddig csak két magyarnak sikerült.

Farkas Anna grafikus ráadásul két díjat is nyert a tipográfiai Oscar-díjnak is nevezett rangos szakmai versenyen. Egész pontosan a grafikusok egyik legnevesebb amerikai díját, a Type Directors Club „Certificate of Typographic Excellence” címét nyert el a művész, amit február 3-án osztottak ki.

A most díjazott Farkas Annán kívül csupán két magyar szakmabeli kapta meg a kitüntetést az elmúlt több mint hetven évben. A grafikus itthon is az egyik legsikeresebb, legtöbbet foglalkoztatott tervezők egyike: dolgozott már együtt korábban a Zeneakadémiával, a Danubius Hotels Grouppal, a Magvető Kiadóval és Borbás Marcsival.

A tehetséget volt kitől örökölni, a tervezőgrafikus nagymamája, F. Györffy Anna ugyanis az elmúlt évtizedek egyik legnépszerűbb mesekönyv-illusztrátora volt. Többek között az ő rajzai díszítik Varga Katalin Mosó Masa mosodája és Szepes Mária Pöttyös Panni sorozatának köteteit.

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top