Sztárok

A diétázó Borbás Marcsi bejglije nagyot futott a neten – a magánéletétől a sikerekig minden érdekesség a tévésről

Megnéztük, mire kíváncsiak a legtöbben Borbás Marcsival kapcsolatban.

Gasztroangyaltól a saját szilvalekvárral felturbózott bejglin át egészen a sajátos diétáig sok mindenre kíváncsiak az emberek Borbás Marcsival kapcsolatban. Megnéztük, hogy mire keresnek a legtöbben a Google keresőjében.

Amire a legtöbben keresnek: Borbás Marcsi férje

Borbás Marcsi jelenleg harmadik házasságában él. Először fiatalon ment férjhez, majd harminchárom évesen mondta ki az igent a második férjének, ám az a házasság is válással végződött. Amikor a népszerű tévés 2002-ben a Hír TV-hez igazolt, megismerte jelenlegi férjét, a szintén szakmabeli Krisztics Dezsőt. Egy évig csak munkakapcsolatban voltak, de később egy bálon minden megváltozott – ezt már a férje mesélte el egy interjúban. Amikor Szegő András 2012-ben arról kérdezte, felmerült-e bennük, hogy a házasságkötéskor Borbás Marcsi felvegye az ő nevét, a férfi így válaszolt:

„Szóba sem került ilyesmi, de ha véletlenül valaki szóba hozza is, én biztosan kézzel-lábbal tiltakozom, hiszen ő a Borbásmarcsi. Feltett szándékom, hogy vele élem le az életemet, szeretném, ha megmaradna olyannak, amilyennek megismertem, megszerettem. A legkisebb mértékben sem várok el tőle semmi idomulást.”

Borbás Marcsi és férje tunéziai nászútjukon (Fotó: Rákosi Péter/smagpictures.com)

Tavaly februárban felreppentek olyan pletykák, hogy a kapcsolat válságba került. Erre a műsorvezető így reagált a Borsnak„Igazából reagálni sem akarok, annyira nevetséges dolgokat írtak rólam!”

Nyáron pedig egy nagyinterjúban mesélt a közös munkáról és a házasságról a BEST magazinnak. „Ha nem ugyanarról a területről jöttünk volna, az nagy nehézséget okozna, de így nincs abból probléma, ha beesik egy munka egy megbeszélt esemény helyett. Nincsenek is nálunk kőbe vésett programok. Olyan sincs, hogy ki hordja otthon a nadrágot, nagyon egyensúlyban élünk, mert amikor találkoztunk, már benőtt a fejünk lágya. Mindkettőnknek volt már annyi sebe meg olyan puttonya, amiből tudott tanulni, ezért az átlagosnál nagyobb szabadsággal tudjuk élni az életünket.”

Amire a legtöbben keresnek: Borbás Marcsi könyvei

Gasztroangyal című tévéműsora mellett, amely most egy év szünetre ment, a tévés könyvei is elképesztően népszerűek. A Magyarország finoman sorozatnak több része jelent már meg, köztük a Vadregényes kelet és a Szívem csücske ország sarka. A sűrűje sorozatnak is két része vásárolható meg, ezek mellett ott van még az Édes békeidők is. Amikor a 24.hu munkatársa 2019 nyarán arról kérdezte, hogy miben különböznek az ő műsorai és kötetei a többi főzőműsortól, Borbás Marcsi így válaszolt.

„A Gasztroangyal az emberekről, a kulturális, történelmi és vallási hagyományokról is szól. A visszajelzések pedig azt mutatják, hogy a nézők ezekre sokszor még kíváncsibbak, mint egy-egy ételre. A Borbás Marcsi szakácskönyve jobban összevethető a többi műsorral. Itt talán az igényességet, a minőségi televíziózás iránti elkötelezettségünket emelném ki. Nem futószalagon vesszük fel az adásokat, és vágjuk zsebre a pénzt. Mi jóval hosszabb idő alatt készítjük el azt a félórát.”

Amire a legtöbben keresnek: Borbás Marcsi fogyása

Aki képernyőn van, arról bizony beszélnek, és Borbás Marcsi hosszú évtizedek óta szerepel, ezért az emberek beszélnek róla. A keresésekből jól látszik, hogy a tévés könyvei, műsorai mellett bizony a magánélete, az életmódja is érdekli a közönséget. Amikor nyáron egyesek megjegyezéseket tettek arra, hogy Marcsi kigömbölyödött, a BEST magazinban megjelent interjúban ő így reagált:

„Nagyon szeretek enni, de nem vagyok nagyevő. Az egész életem egy nagy fogyókúra volt, és 45 fölött egy nő, ha nem eszik semmit, akkor is tud hízni. Eszem finomakat, csak átalakult az otthoni főzésem: zömében halat és zöldséget készítek, ezekből már nagyon ki vagyok művelve. A kóstolás sokkal jobban érdekel, mert kíváncsi vagyok az ízekre. A főzésben a tudomány ott kezdődik, amikor néhány egyszerű alapanyagból tökéleteset tudsz csinálni.”

Télen egyébként Borbás Marcsi újra fogyókúrába kezdett, melyről azt írta, hogy tapasztalatai szerint csak akkor tud fogyni, ha nem eszik, de azért van néhány szabály, amit próbál betartani:

  • nem csap nagy reggelit, mert két óra múlva rátör az agresszív éhség;
  • 4-6 óránként eszik, mivel nem vált be nála a napi öt étkezés;
  • nem monodiétázik, mert néhány nap után kinyitja a hűtőt, és összevissza eszik mindent;
  • a diéta alatt is jó ízű ételeket eszik.

Saját diétás módszere szerint fontos, hogy a reggeli legyen zsírokban gazdag, az ebéd szinte bármi, csak ne cukros süti és nagy mennyiségű szénhidrát, a vacsora pedig zöldség és fehérje. Borbás Marcsi tíz nap alatt két kilótól szabadult meg januárban.

Fotó: Borbás Marcsi Facebook-oldala

Amire a legtöbben keresnek: Borbás Marcsi – bejgli

Borbás Marcsi könyvében és műsorában is találkozhattunk már a bejgli receptjével. Ennek pedig több különlegessége is van: házi szilvalekvár is kerül bele, és sütőpapírral kibélelt tepsiben süti meg a műsorvezető, cukorral megszórva. A bejgli készítésénél Borbás Marcsi szerint a legfontosabb, hogy ne rettegjünk.

„Nem baj, ha megreped, hiszen akkor mi van? Semmi! Akkor is mi csináltuk, akkor is finom” – magyarázta a tévéműsorában. Ő maga egyébként a mákos és a diós bejglire esküszik, a gesztenyéset inkább hanyagolja, de az édesanyja mákos bejglijét szinte senki nem tudja überelni. Tessék jól megnézni a videóban, hogyan is készül a bejgli Borbás Marcsinál, plusz tanácsokat is kaphatunk a mák vásárlásával kapcsolatban!

Amire a legtöbben keresnek: Borbás Marcsi – Gasztroangyal

Emlékeztek még, hogy melyik műsorban láthattuk először Borbás Marcsit? Nos, ez bizony a Telemázli sorsolása volt, amit a Játék határok nélkül követett, na és persze a Főtér. A legsikeresebb műsora persze a Gasztroangyal, amely 2011-ben indult. Amikor a 24.hu arról kérdezte, hogy a gasztroműfajjal révbe ért-e, így válaszolt:

„Én televíziós vagyok, nem gasztrolady. Nagyon szeretek főzni, sokat tudok a gasztronómiáról, de jól tudok portrét készíteni, sok műfajban bizonyítottam. Most épp erre van lehetőség, másra nem kapunk felkérést.”

Fotó: Borbás Marcsi Facebook-oldala

Érdekesség, hogy öt hónappal később bejelentették, egy időre búcsúzik a Gasztroangyal című műsor, ezzel egy időben közölte Borbás Marcsi azt is, hogy saját oldalt indít.

„Nyolc évvel ezelőtt kezdetét vette egy különleges utazás. Már akkoriban is tisztában voltam vele, mennyi emberi, kulturális, természeti, néprajzi és gasztronómiai értéket rejt magában a Kárpát-medence, de mindezeket a Gasztroangyal által fedeztem fel igazán. Csodálatos időszak ez az életemben, telis-tele meglepetésekkel, izgalmas, vicces vagy éppen megható jelenetekkel, melyek még a gyakran 16 órára nyúló forgatási napok végén is melengették a szívünket. […] A Gasztroangyal nem csupán egy tévéműsor, hanem küldetés. […] Ennek ellenére ez a sorozat most egy időre pihenni tér. Higgyétek el, nincs tévés stáb, aki keményebben dolgozott volna az elmúlt nyolc évben. De az erőltetett menetnek most megálljt kell parancsolnunk, mert el kell kerülnünk a kiégést, az ellaposodást, és a kimerültség ezekhez vezet. A MÉDIÁBAN FÉLREÉRTHETŐEN JELENT MEG, HOGY A GASZTROANGYAL MEGSZŰNIK, ÉS HELYÉT AZ EGY.HU WEBOLDAL VESZI ÁT. Ennek az lett az eredménye, hogy sokan temetik a műsort, és lehetetlen elvárásokkal fordulnak az egy.hu felé. A Gasztroangyal megpihen, de közben a visszatérésen dolgozunk.”

 A teljes bejegyzésről decemberben itt írtunk részletesen.

Borbás Marcsinak, bár nem szereti, ha gasztroladynek címkézik, nagyon is meghatározó szerepe van abban, hogy milyen hagyományos magyar recepteket porolunk le a konyhánkban, milyen régen kedvelt, ma már elfeledett alapanyaggal kezdünk újra kísérletezni, vagy abban, hogy mennyire ismerjük meg a különböző tájegységek receptjeit. Ez pedig sokkal fontosabb, mint az, hogy hány kiló, de mindenki arra keres, amire akar, ugye…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top