Szabadidő

Biciklivel indul Tokióba a 74 éves László

Az olimpiára igyekszik a kihívásokat kedvelő péceli extanár.

Cseuz László nem először indul bringával olimpiára. Az egykori testnevelőtanár nyolcadszor pattan nyeregbe, hogy kétkerekűjével eljusson az aktuális olimpiai játékok helyszínére. Ezúttal tehát Tokiót veszi célba ő.

Az edzést januárban kezdte el, a terve az, hogy május eleji indulásáig ötezer kilométert bringázik, vagyis napi 50-60 kilométert teker le 27 sebességes biciklijével. Útközben olcsó szálláshelyeken akar megaludni, korábban az is előfordult már, hogy ingyen befogadták egy-egy éjszakára.

Úgy tervezi, hogy nyugat felé indulva először elteker Amszterdamig, onnan átrepül Kanadába, Halifaxból Hamilton felé veszi az irányt, ahol meglátogatja lányáékat, majd folytatja útját Vancouverig. Onnan aztán elrepül New Yorkba, majd Tokióba. Ha minden jól megy, július 16-án érkezik meg, 28-ára van jegye az úszó döntőre, ahol megnézi, mit alkot Hosszú Katinka és Milák Kristóf, majd hazaindul. Július 31-én pedig már otthon, a tévé előtt szeretné nézni az olimpiai közvetítést.

Forrás: Bors

László nyolcadik olimpiájára indul – biciklivel. Fotó: Facebook/Cseuz László

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top