Szabadidő

Az „énidő” fontosságára hívja fel a figyelmet a jógázó Barbie

A legendás játékbaba legújabb változata az önmagunkkal való törődés fontosságát a játékon keresztül tanítja meg a gyerekeknek.

A Mattel bő 60 évvel ezelőtt dobta piacra a szőke, kék szemű szépségideált megformáló Barbie babákat, amelyek eleinte rengeteg kritikát kaptak, mivel irreális testképet mutattak a fiatalok felé. A játékgyártó azonban az elmúlt években komoly fejlesztésekbe kezdett, hogy Barbie világa befogadóbb legyen: készült például kerekesszékes, vitiligós, de nemsemleges változat is a jellegzetes babákból. Az első modellek megjelenése óta pedig már 94 különféle frizurával, eltérő testalkattal és 35 különböző bőrszínárnyalattal is kaphatók a jellegzetes babák. 

jógázó barbie baba ismerteti meg a gyereket az énidővel

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

A most megjelent új „wellness-Barbie” babák többféle olyan tevékenységre képesek, amelyek mind az énidő kategóriájába tartoznak: meditálnak, sportolnak, fürdőznek, a csomagban jár a babák mellé jógamatrac, súlyzók, fehérjeszelet, de még szépségápoló arcmaszk is, hiszen egy wellness-nap nem lehet teljes enélkül – írja a People.com.

A babák saját kiskutyát is kapnak, hogy a gyerekek így is gyakorolhassák a gondoskodást. A Mattel egyébként a meditációs alkalmazásokat fejlesztő Headspace-szel is együttműködik a projektben, utóbbi cég speciális, irányított meditációs programokat állított össze a gyerekek számára, hogy felhívják a figyelmet a mentális egészség fontosságára. A négyperces meditációs gyakorlatokat a babán elhelyezett gomb segítségével indíthatják el a kicsik.

További cikkeink Barbie világáról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top