Szabadidő

Sienától Nápolyon át Szicíliáig – Az olaszok közös énekléssel tartják egymásban a lelket (videók)

Van olyan város, ahol „ablakban éneklős” flashmobot szerveztek péntekre. Az olaszok így tartják egymásban a lelket a koronavírus miatt elrendelt karantén idején.
Nő karanténban, maszkban

Többen éreztük úgy az elmúlt napokban, hogy minden lelki erőnkre szükség lesz a következő hetekben. Ezt legjobban az olaszok érzik, akik napok, sőt hetek óta vannak karanténban. Bevásárolni csak egy ember mehet egy családból, egyméteres távolságot kell tartaniuk a sorban várakozóknak, s az alapvető élelmiszerüzleteken kívül minden zárva van. A radikális lépés szükségszerű volt. Sok szakvélemény szerint csak úgy lehet a tömeges fertőzéseket megállítani, ha a lehető legtöbb ember otthon marad. Ennek kapcsán terjed egy görög orvos fotója  a neten arról, hogy mit jelent a vírusnak, ha otthon maradunk…

#StayTheFuckHome

Közzétette: Harry Szovik – 2020. március 13., péntek

Az olaszoknak minden erejükre szükségük van a koronavírus elleni harcban. Ma már előkerült egy videó, amelyben Sienna város lakói az ablakból énekelve biztatják egymást, ám ez nem az egyetlen ilyen kezdeményezés.

"Viva la nostra Sienna"

"People of my hometown #Siena sing a popular song from their houses along an empty street to warm their hearts during the Italian #lockdown."(@valemercurii on Twitter)

Közzétette: RTÉ lyric fm – 2020. március 13., péntek

Hasonló flashmobokat (szigorúan erkélyben, ablakban!) szerveznek, szerte az országban. Ez például Nápoly környékén történt.

Salerno

Secondo giro.Forza Campania, Forza Italia!Direttamente da Salerno,dai balconi.. l'inno di Mameli..❤️

Közzétette: Meteo Campania – 2020. március 12., csütörtök

Az összefogás, és a sok-sok elzárt ember hangja, könnyeket csal mindenki szemébe. Az egyik 55 lakosú szicíliai városba péntek estére szerveztek éneklős flashmobot…

Music Flash mob from Sicily.

Közzétette: Dear Italy – 2020. március 13., péntek

Koronavírus és Magyarország:

(Kiemelt kép: Profimedia)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top