Szabadidő

Története során először elmarad az Eurovíziós Dalfesztivál

Törölni kellett az idei Eurovíziós Dalfesztivált a koronavírus miatt. A döntés elkerülhetetlen volt.

Az Eurovíziós Dalfesztivál is a koronavírus áldozatául esett. Az énekes verseny május 12-től 16-ig tartott volna, de az Európai Műsorszolgáltatók Szövetsége (EBU) szerdán bejelentette, hogy a koronavírus-járvány miatt törlik az eseményt.

 „A bizonytalanság, amit a Covid-19-től való félelem egész Európában okoz, az EBU-t is nehéz lépésre kényszerítette, nem rendezzük meg az idei dalfesztivált. A döntés a fellépők, a stábok, a rajongók, a nézők biztonsága érdekében, a Hollandiában, Európában és világszerte kialakult helyzet következtében született” – olvasható a szervezők által közzétett nyilatkozatban.

A nemzeti döntők közül már többet megtartottak (Fotó: NurPhoto/GettyImages)

A nemzeti döntők közül már többet megtartottak (Fotó: NurPhoto / GettyImages)

Az Eurovíziós Dalfesztivált 64 éven át rendezték meg megszakítás nélkül, a mostani az első alkalom, amikor törlik a versenyt. Az idei dalfesztivál Hollandiában lett volna. Rotterdamban 41 ország képviselője lépett volna színpadra, Magyarország nem küldött volna versenyzőt a dalversenyre. 

(MTI)

További híreink a koronavírus kapcsán:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top