Szabadidő

Hollókőn is kénytelenek voltak embereket elbocsátani

Folytatódnak az elbocsátások.
Elmarad a fesztivál

Számos rendezvényt mondtak már le a koronavírus miatt, most így járt a Hollókői Húsvéti Fesztivál is. A világörökségi település legnagyobb rendezvényének kiesése érzékenyen érinti a helyieket – írja a nool.hu. 

„Az egészségünk a legfontosabb, éppen ezért szükséges az előírások betartása” – mondta Szabó CsabaHollókő polgármestere. Hozzátette: az esemény törlése mellett további szigorításokat vezettek be: a falu összes látnivalója – köztük a vár is – határozatlan időre bezárt, emiatt több boltos is lehúzhatta a rolót, nekik átmenetileg elengedik a bérleti díjat.

A világörökség részét képező településen óriási bevételkieséssel számolnak, mivel a költségvetésük kétharmada a turizmusból származik.

„A kialakult helyzetet kezelnünk kell. A Hollókői Világörökség-kezelő Nonprofit Kft.-nek nem lesz jövedelme, így néhány munkatársunk bérét nem tudjuk fedezni a továbbiakban. Szerettük volna elkerülni a fizetésképtelenséget és a fizetés nélküli szabadságot, ezért velük közös megegyezés alapján felbontottuk a munkaszerződést. Be kellett látnunk, hogy most az a legjobb, ha ezek a kollégák munkanélküli segély által kapnak pénzt. Bízunk abban, hogy a kormány majd segíti a turisztikai ágazat szereplőit. A legfőbb célunk pedig az, hogy az elbocsátott embereket hamarosan visszavehessük dolgozni” – mondta Szabó Csaba.

Hiába a szigorú intézkedések, az Ófalut ennek ellenére is folyamatosan látogatják a turisták.

Jelenleg is vannak kirándulók és attól tartunk, hogy a húsvéti hosszú hétvégén is sokan érkeznek Hollókőbe. Ez azonban most túl nagy kockázatot jelentene az egészségre a koronavírus miatt. Ezért ez ügyben felvettük a kapcsolatot a rendőrséggel” – mondta Szabó Csaba.

Forrás: nool.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top