Szabadidő

Az elmaradó sportesemények miatt hétköznapi dolgokról tudósít a riporter

Kiderült, hogy akár egy zebrán való átkelésből is lehet izgalmas sportközvetítést csinálni.

A koronavírus megjelenését követően hamar elkezdték lefújni a tömegrendezvényeket, nem véletlen, hogy az összes sporteseményt is törölni kellett a focimeccsektől a Forma-1-es futamokon át, de szünetelnek az NBA, az NFL vagy épp az NHL mérkőzései is.

A járvány miatt pillanatnyilag szünetelnek Nagy-Britanniában a rögbimeccsek is, ami érzékenyen érintette a sportriporterként dolgozó Nick Heath hétköznapjait is. A 41 éves férfinek – sokakhoz hasonlóan – egy darabig nélkülöznie kell megszokott munkáját, ezért unalmában teljesen hétköznapi eseményeket kezdett jó sportriporter módjára közvetíteni a Twitter-oldalán. Érdemes belehallgatni például az alábbi felvételbe, amelyen a zebrán átkelő emberek „versengését” kommentálja a szpíker.

„Mindezt csak egy kis mókának gondoltam, amivel egy picit szórakoztathatom a követőimet a közösségi oldalon – mondta Heath a USA Todaynek nyilatkozva. – De nyilvánvalóan azóta picit megszaladt az érdeklődés a videók iránt.”

A riporter nem túloz, a twitteres rajongóinak száma pár nap alatt 15 ezerről 80 ezerre duzzadt, az alábbi videót, amelyen két szaladgáló kiskutyáról „tudósít”, már több mint félmillióan látták.

„Egy picit úgy is tekintek ezekre a videókra, mint egyfajta placebóra a valódi sport helyett, a sportközvetítések ugyanis számomra a hanggal, a hangulattal együtt teljesek”ó – tette hozzá Heath. – Szóval szerintem, ha sikerül egy közvetítés hangulatát elkapni, azzal sok embernek lehet segíteni, akiknek hiányérzetük van.”

A riportert azóta többen elkezdték adományokkal is támogatni a vicces videók láttán, aminek ő nagyon örül, mivel amíg a meccsek szünetelnek, ő sem kapja meg a fizetését.

További cikkeink a koronavírussal kapcsolatban:

hétköznapi eseményeket közvetít a brit sportriporter

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top