Szabadidő

Szépségverseny koronavírus idején? Naná! Némi módosítással!

A Miss World szervezői a hétvégén bejelentették, hogy járvány ide vagy oda, a szépségverseny idén a 70. jubileumát ünnepli, így a magyar forduló sem maradhat el, és várják a jelentkezéseket. Adunk néhány ingyenes tippet a szervezőknek, hogyan kellene szépségversenyt rendezniük világjárvány idején.

A szép lányok karanténban is szépek maradnak, maximum nehezebben oldják meg a gymbe járást. Értjük mi, hogy egy világjárvány túl kevés ahhoz, hogy egy valamirevaló szépségverseny elmaradjon, de azt talán még a szervezők sem gondolják, hogy simán mehet majd minden a régiben. A koronavírushoz a szépségversenyeknek is alkalmazkodnia kell, és ehhez adunk néhány létfontosságú tippet, és kéretlen tanácsot.

A műsor csúcspontja ne a koronázás legyen

Bárki is lesz majd a show házigazdája, igyekezzen kerülni a „Ki kapja meg a koronát” mondat gyakori használatát, mert 2020-ban ez nem veszi ki jól magát. Sőt, ha ezen a vonalon megyünk tovább, akkor koronázási ceremónia se legyen udvarhölgyekkel, hiszen akkor ünneplés helyett egy ország fogja sajnálni azt, aki a végén úgy mehet haza, hogy megkapta a koronát.

A tavalyi koronázás (Getty Images)

A tavalyi koronázás (Fotó: Getty Images)

Estélyi ruhás vonulás helyett melegítőruhás

Idén nincsenek bálok, rendezvények, sőt még egy valamirevaló péntek esti kocsmázás is összehozhatatlan, így teljesen felesleges egy mai lánynak estélyire költeni a pénzét. Ehelyett a napjaink nagy részét mindannyian melegítőben töltjük, és adna némi otthonosságérzést a nézőknek, ha megcsodálhatnánk, hogyan festenek a szépségkirálynő-aspiránsok az otthoni tréningnadrágjaikban.

Orvost a zsűritagok közé!

Egy-két volt szépségkirálynő és a szervezők mellett jellemzően a pénzes szponzorok szokták magukat képviseltetni a zsűriben, de idén nem ártana zsűritagnak egy orvost is bevenni. Ő nemcsak mustrálná a hölgyeket, hanem rendszeresen ellenőrizné a testhőmérsékletüket, csekkolná, hogy helyesen viselik-e maszkot és természetesen pluszpontot kapnának azok, akik a leghatékonyabban tudnak kezet mosni. Szükség esetén koronavírus-tesztelésről is intézkedhetne.

Világbéke helyett világgyógyulás

Régi téma a szépségversenyeken, hogy a királynő-aspiránsok elmondják, hogyan próbálnák jobb hellyé tenni a világot. Idén kissé specifikálni kéne ezt a beszélgetést, és elmondhatnák, hogyan próbálnák megoldani bikiniben a koronavírus-járványt, hogy a világ fellélegezve, boldogan élhessen tovább. Innánk minden szavukat.

A köhögésszabály

A műsorból ne csak úgy lehessen idő előtt távozni, hogy a zsűritagok kiszavazzák a lányokat, hanem automatikusan essen ki az a lány, aki elköhögi magát. Hogy képzeli? Kivételt jelenthet ez alól egy jó kis hurutos köhögés, ugyanis a COVID-19 köztudottan száraz köhögéssel jár együtt.

Az a szép, akinek a szeme szép

Új időkhöz újfajta szépségideál kerestetik: mivel a maszkviselés miatt amúgy sem láthatnánk a lányok arcát a színpadon – remélem, abban nincs vita, hogy a maszkviselés egy szépségversenyen is legyen kötelező –, így jobb híján a szép szemüket díjazhatnánk. Sok-sok szemközeli igéző szempárokról, és a legszebb szemű lány természetesen különdíjban részesülne.

Az elmaradhatatlan közös tánc (Getty Images)

Az elmaradhatatlan közös tánc (Fotó: Getty Images)

Elmaradó csoportképek

A szépségkirálynő-választás színpadán a lányoknak továbbra is tartaniuk kellene a másfél-két méteres szociális távolságtartást, ezért mindenki szigorúan az arra kijelölt helyen állna meg. A kifutós vonuláson pedig a szokásosnál jóval szélesebb kifutóra lenne szükség, hogy az egymás mellett elhaladó lányok itt is tartani tudják a két méter távolságot. A szépségversenyek non plus ultráját jelentő bikinis csoportképek pedig elég nehezen készülhetnének el úgy, hogy a lányok nem mehetnek közel egymáshoz.

Olvasnál még szépségkirálynőkről? Íme:

Kulcsár Edinától tudjuk, hogy nem a csücsörítés a lényeg, de akkor mire jó ennyi szépségverseny?

Miss World: Ő most a világ legszebb nője – fotók

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top