Szabadidő

Szerdától újra kinyit a Budapesti Állatkert, de jegyet csak online vásárolhatsz

Korlátozott befogadóképességgel, online jegyvásárlással és a beltéri bemutatóhelyek zárva tartásával nyitja meg újra a kaput a Budapesti Állatkert a látogatók előtt.

Hatvanhat nap után, május 20-tól, azaz szerdától ismét kinyitja kapuit a Budapesti Állatkert. A kezdetekben naponta maximum 2500 jegyet értékesítenek, a jegyeket pedig kizárólag online lehet megvásárolni, a jegypénztárak zárva tartanak.

Az Állatkert vidrája

Az Állatkertben nagy az élet (fotó: Neményi Márton)

Ezeket az intézkedéseket részben azért hozta az intézmény, hogy elősegítsék a kijárási korlátozások feloldása után is érvényben lévő, és mindenkire kötelező védelmi intézkedések és magatartási szabályok betartását, és így elvárható módon gondoskodjanak a nagyközönség egészségének védelméről. Szempont volt továbbá az is, hogy az állatkerti állatok is fokozatosan szokjanak hozzá a nagyközönség újbóli jelenlétéhez. A szerdai megnyitást követően a beltéri bemutatóhelyek, állatházak és más beltéri létesítmények átmenetileg még zárva tartanak. Nem nyit meg az Állatkert Holnemvolt Vár nevű zónájának teljes területe sem, mert az itt lévő bemutatóhelyek, köztük például az állatsimogató is, olyan jellegűek, ahol indokolt a fokozott elővigyázatosság. A jó hír, hogy a jó idő miatt a legtöbb állat a kifutókon tartózkodik, tehát így is lesz bőven elég látnivaló. Egyelőre viszont elmaradnak a látványetetések, állattréningek, és más, adott időpontra meghirdetett olyan közönségprogramok, ahol egy időben nagyszámú látogató gyűlne össze ugyanazon állat férőhelyénél.

Az Állatkert arra kéri a látogatóit, hogy

·        aki betegség tüneteit észleli magán, lehetőleg halassza későbbre az állatkerti látogatást;

·        az Állatkert területén javasolt a szájmaszk viselése;

Javasolják

a gyakori és alapos kézmosást: az ehhez szükséges, a mosdóknál,

kézmosóhelyeknél elhelyezett fertőtlenítő folyadékok utánpótlásáról

folyamatosan gondoskodnak;

·        a szokásosnál is nagyobb nyomatékkal kéri az Állatkert, hogy az állatokat a nagyközönség semmivel se etesse: még zoo csemegével sem.

Az Állatkertekben járvány idején is akadtak történések bőven:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top