Szabadidő

Mi mindent örököltél anyádtól? – Új podcastsorozat indult Orvos Tóth Noémivel

Az ismert pszichológus, Orvos-Tóth Noémi közreműködésével indult podcast a noklapja.hu-n, ahol az kerül a fókuszba, hogy az édesanyánktól örökölt minták hogyan hatnak a mindennapjainkra.
Az anyai örökségről készül podcastsorozat Orvos Tóth Noémi pszichológussal.

Mondták már neked, hogy pont úgy igazítod meg a hajad, ahogy anyád szokta? Vagy ismertél már rá az anyai példára abban, ahogyan az otthoni feladataidat rendszerezed? A szüleinkről, és különösen az anyánktól megörökölt minták sokszor úgy irányítják a sorsunkat, hogy nem is vagyunk tudatában. Ez vonatkozik arra is, ahogy magunkról, más emberekről vagy a világról gondolkodunk.

Ez leginkább azért van így, mert anyánk kitörölhetetlen nyomot hagy bennünk: hat ránk, ahogy másokkal viselkedik, ahogy a világról gondolkodik, de az is, ahogy önmagával bánik. Az anya alakja még akkor is meghatározó, ha nem is volt jelen az életünkben, vagy csak alig-alig.

Ezekből az alapvetésekből kiindulva indult podcast az anyák napján elstartolt nőklapja.hu oldalon Orvos Tóth Noémivel. Az örökölt sors népszerű pszichológus szerzőjével készült beszélgetések során kiderül, hogy a kapott anyai minták közt hogyan találunk egyaránt kincseket és terheket.

Az Anyámtól örököltem című podcastsorozat első adása arról szól, hogy miért és hogyan tanuljuk meg ezeket az anyai mintákat. A legtöbb családban például akad egy-két tételmondat, ami afféle életbölcsességként hangzik el újra és újra. Az már egy más kérdés, hogy ha közelebbről megnézzük őket, gyakran egyáltalán nem egyértelmű, hogy ezek a tételmondatok segítenek nekünk, vagy éppen hátráltatnak.

A nőklapja.hu podcastját meghallgathatod a nőklapja.hu oldalán, de megtalálhatod a nagyobb podcastlejátszó oldalakon is „Nők Lapja” keresőszóval.

Podcast-et nem egyet találsz az nlc.-n is: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top