Szabadidő

Rendhagyó autós felvonuláson ballagtak az amerikai végzősök

A koronavírus miatt nem lehet megtartani a hagyományos ballagásokat, de a végzősök megtalálták a módját a búcsúzásnak.

A koronavírus-járvány idején Amerika-szerte elmaradnak a ballagások, a legtöbb helyen online búcsúztatják el a diákokat, de van, ahol később megtartják az ünnepséget.

A South River középiskola végzős diákjai azonban megtalálták a módját annak, hogy a járványügyi előírásokat betartva mégis legyen valamilyen búcsúesemény. Így a hagyományos ballagás helyett autós felvonulást szerveztek Maryland állambeli Edgewaterben.

autós ballagas végzősok amerika

A South River középiskola végzős diákjai autós felvonulást tesznek a hagyományos ballagás helyett a Maryland állambeli Edgewaterben 2020. május 19-én (Fotó: MTI/AP/Susan Walsh)

autós ballagas végzősok amerika

A South River középiskola végzős diákjai egymástól biztonságos távolságot tartva beszélgetnek az évzáró ünnepség után a Maryland állambeli Edgewaterben 2020. május 19-én (Fotó: MTI/AP/Susan Walsh)

autós ballagas végzősok amerika

A South River középiskola két, báli ruhába öltözött végzős diákja integet az őket autós felvonulással búcsúztatóknak a Maryland állambeli Edgewaterben 2020. május 19-én (Fotó: MTI/AP/Susan Walsh)

Magyarországon sem lehet tömeges iskolai rendezvényeket, ballagásokat és tanévzáró ünnepségeket szervezni. Ám mint azt Maruzsa Zoltán államtitkár szerdán bejelentette, kisebb csoportokban, osztályonként megengedett az összejövetel, a bizonyítványok átadását is meg lehet így szervezni.

További hírek rendhagyó ballagásokról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top