Szabadidő

Vaddisznótámadás Szentendrén: kemény döntést hozott a polgármester

Miután egy házaspár csak a kutyájuknak köszönheti, hogy sértetlenül megúszták a vaddisznó támadását, a kerepesi polgármester nem várja meg, hogy tragédia történjen.
vaddisznó

Szépen gyógyulnak a Brúnó nevű rottweiler sérülései, miután megvédte gazdáit a rájuk támadó hatalmas vaddisznótól a szentendrei Kő-hegynél.

Mi is megírtuk, hogy Adrienn és János a kutyájukkal sétált, amikor hirtelen eléjük került a vaddisznó. A kutya rámorgott a vadállatra, majd amikor a legalább kétmázsás vaddisznó megindult a nő felé, nekirohant, és elkapta az orrát.

Az eredetileg házőrzőnek vett kutya megmentette gazdái életét, de a kétéves állat megsérült a harcban, bal pofáját és a vállát harapás érte. Állatorvoshoz vitték, már jobban van – írja a Blikk.

Bár ez az eset szerencsésen végződött, Gyuricza László, Kerepes polgármestere úgy döntött, nem várja meg, amíg tragédia történik. Eddig altatólövedékkel akarták elfogni a vaddisznókat, ám a történtek után kilövik őket.

Nem is olyan ritkák a vaddisznótámadások:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top