Szabadidő

Halmozott élvezetek: begipszelt lábbal, hamis papírokkal, forgalmi nélkül kapták el a sofőrt

Amikor az edelényi rendőrök megállították a tiszaderzsi férfit, maguk sem gondolták volna, hogy a sofőr szinte minden létező szabályt megszegett.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság keddi közleménye szerint edelényi rendőrök állították meg azt a férfit, aki nemcsak begipszelt lábbal ült a volán mögé, hanem forgalomból kivont autót vezetett, amiről hiányzott a kötelező felelősségbiztosítás, illetve nem volt nála érvényes jogosítvány sem. Jogosítványa ugyan volt, de az is hamis: a sofőr egy hamis ukrán vezetői engedélyt adott át a rendőröknek – írta meg az MTI.

Rendőr hátulnézetből (fotó: Pixabay)

Rendőr hátulnézetből (fotó: Pixabay)

Tovább is van, mondjuk még? Mondjuk. A begipszelt lábú sofőr által vezetett autón a gumiabroncsok annyira kopottak voltak, hogy az már a biztonságos közlekedést veszélyeztette. A rendőrök a halmozott szabálysértőt 12 hónapra tiltották el a járművezetéstől, és 170 ezer forint pénzbírság megfizetésére kötelezték, bónuszként pedig közokirat-hamisítás bűntettének gyanúja miatt indítottak ellene eljárást. Ukrán hamis vezetői engedély ide vagy oda, a tiszaderzsi férfi állítása szerint még sosem járt Ukrajnában.

“Kedvenc” szabálysértőink az utakról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top