Szabadidő

Orvosi beavatkozás előtt áll Michael Schumacher

Izomsorvadásban és csontritkulásban szenved Michael Schumacher.
Orvosi beavatkozás előtt áll Michael Schumacher

A Forma-1 legeredményesebb versenyzőjének állapotán őssejt-beültetéssel próbálnak javítani – tudatta a grandpx.news szakportál.

A hétszeres világbajnok Michael Schumacher ügyében megszólaló francia szívsebész professzor, Philippe Menasché azt mondta, a cél az, hogy regeneráljuk Michael idegrendszerét.

Nicola Acciari olasz idegsebész arról is beszélt, hogy Schumacher izomsorvadásban és csontritkulásban szenved. „Az elmúlt húsz évben a tudomány óriásit lépett előre az őssejttel való gyógyítás területén. Ez azonban nem változtat azon a tényen, hogy továbbra is nagyon keveset tudunk az emberi agyról. Ennél fogva nem lehet tudni, hogy a mostani beavatkozás milyen eredménnyel jár.”

Az 51 éves Schumacher 2013. december 29-én szenvedett síbalesetet a franciaországi Méribelben, súlyos fejsérülése miatt kétszer meg kellett operálni. Jelenleg genfi otthonában ápolják, állapotáról a család a rehabilitáció kezdete óta nem oszt meg információt a sajtóval.

(MTI)

(Kiemelt kép: FIRO SPORTPHOTO /DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP)

További cikkek a legendás sportolóról

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top