Szabadidő

Két hónappal később tartják a Golden Globe-díjátadót

Miután az Oscar a szokásos február végi időpontjáról áprilisra költözött, a Golden Globe-nak is lépnie kellett: elcsúsztatták a díjátadót.

Miután az Oscar-gálát a Filmakadémia 2021. április 25-ikére halasztotta, hogy időt adjon a koronavírus-járvány miatt elhalasztott forgatások befejezésére, a Golden Globe is hasonló lépésre szánta el magát: az eredetileg tervezett január eleji időpontról ők február 28-ra, az Oscar eredeti időpontjára költöznek – írta meg az MTI.

Golden Globe-díjak díszítik a legutóbbi jelöltek bejelentését. (fotó: AFP/Robyn Beck)

Golden Globe-díjak díszítik a legutóbbi jelöltek bejelentését. (fotó: AFP/Robyn Beck)

A Hollywoodban csak díjszezonnak nevezett, nagyjából kéthónapos csúcsidőszak jellemzően a vicces pillanatokat tartogató Golden Globe-al kezdődik, majd az Oscar-díjátadóval zárul, a kettő között pedig a sztárok és a filmesek rengeteg kisebb-nagyobb díjátadón vesznek részt, hogy növeljék az esélyeiket a végső hajrában. Az egyelőre nem világos, hogy pontosan melyik produkciók és milyen feltételekkel nevezhetnek, mert a szervező HFPA (Hollywood Foreign Press Association) a járvány miatt változtat a szabályokon, de az új szabályokra még várnunk kell egy kicsit. A Golden Globe-díjátadót élőben az NBC televízió közvetíti, a gála műsorvezetői feladatait pedig a Tina FeyAmy Poehler páros látja el, immár negyedjére a Beverly Hilton Hotel dísztermében.

A legutóbbi Golden Globe-gála legizgalmasabb eseményei az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top