Szabadidő

Karácsonyra már kapható lesz a Reszkessetek betörők-ház LEGO változata

Mostantól akár te is eljátszhatod a népszerű családi vígjáték jeleneteit.

Magyarországon a karácsonnyal együtt jár, hogy a család ezredszerre is megnézi a Macaulay Culkin főszereplésével, 1990-ben forgatott Reszkessetek betörők című filmet. A komédia az elmúlt években újból előkerült, mivel több paródia is készült vele kapcsolatban, például maga a főszereplő is bemutatta tavaly, hogy nézne ki a film 2019-ben. A film egyébként minden idők legnagyobb bevételét hozó akció-vígjátéka volt 1990-ben, azóta pedig a világ minden táján népszerű karácsonyi klasszikussá vált.

A Chris Columbus által rendezett vígjáték népszerűségét az is remekül mutatja, hogy a LEGO a tegnapi nap során bejelentette, hivatalos készlet készül a filmbéli McCallister-család otthonából. A dán építőjátékot forgalmazó céghez ugyanis bárki beküldheti az ötleteit a LEGO Ideas segítségével, ha pedig egy ötlet tízezernél is több szavazatot kap a felhasználóktól, a vállalat fontolóra veszi, hogy beemelje az adott készletet a hivatalos kínálatába. Így készülhetett el tavaly az első hivatalos Mickey egeres LEGO-készlet, ameylet ráadásul egy magyar rajongó tervezett meg.

Így néz majd ki a Reszkessetek betörők LEGO-ház

A Reszkessetek betörők című filmben látható háznak egy ukrán LEGO-rajongó készítette el a mását (Fotó: LEGO IDEAS)

A Reszkessetek betörőkben látható házat egy Alex Storozhuk nevű LEGO-rajongó álmodta meg, tegnap pedig Samuel Johnson és Hasan Jensen, a LEGO Ideas munkatársai számoltak be róla, hogy a ház nemsokára megjelenhet a játékboltok polcain.

Hivatalos LEGO-készlet készül a Reszkessetek betörők című film alapján.

A Reszkessetek betörők helyszínéül szolgáló ház LEGO-mása kinyitható lesz (Fotó: LEGO Ideas)

„Nem tudom elképzelni a karácsonyi időszakot a Reszkessetek betörők nélkül” – válaszolta a LEGO-nak adott interjújában Storozhuk. „Rengeteg kellemes gyerekkori emlékem kapcsolódik hozzá, mindig nosztalgiával tölt el. Tavaly karácsonykor is ezt néztük, akkor jutott eszembe, hogy vajon miért nincs még hivatalos LEGO-készlet a filmről.”

Egyelőre több részletet nem árultak el a házzal kapcsolatban, azonban valószínű, hogy a nagyobb méretű LEGO-készletek sorát gazdagítja majd. Storozhuk tervein láthatóak a film jellegzetes csapdái, ezek közül bizonyára lesz majd egy-kettő, amelyet a hivatalos LEGO-házba is beépítenek a film rajongóinak nagy örömére.

További cikkeink a Reszkessetek betörők témakörében:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top