nlc.hu
Szabadidő
Pénzkereső kutya buktatta le a milliárdnál is többet elcsaló vállalkozót

Pénzkereső kutya buktatta le a milliárdnál is többet elcsaló vállalkozót

Két budapesti férfi céghálózatát számolták fel, egy különlegesen kiképzett kutya segítségével.

Milliárdos kárt okoztot a költségvetésnek két budapesti férfi, akik egy több mint ezer biztonsági őrt és takarítót foglalkoztattak céghálójukon keresztül – írja az Index. Az egyik gyanúsítottat 2011 óta csalás miatt körözték, míg a másik ellen már folyik a bírósági eljárás vesztegetés miatt. 

A NAV munkatársai az elmúlt napokban ütöttek rajta az elkövetőkön, akiket költségvetési csalással is gyanúsítanak. 

A vállalkozók fiktív számlákkal, valós gazdasági tevékenység nélkül kerülték el az ÁFA kifizetését, így összesen 1,4 milliárd forintos kárt okoztak a magyar költségvetésnek.

A 2011 óta körözött férfi több álnevet is használt, a rendőri ellenőrzésektől tartva pedig nem közlekedett autóval, tömegközlekedéssel vagy gyalog járt, a rajtaütés napján is egy villamosmegállóban kapcsolták le. Mint kiderült, másfél éve lett volna hátra az elévülésig, így azonban várhatóan börtönbe kell majd vonulnia. 

Százmillió forint készpénzt talált a kutya

Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

A nyomozók luxusingatlanokat foglaltak le, de több tízmillió forintot érő karórákat is találtak az akció során. A razziában közreműködött Cappy, a NAV pénzkereső kutyája is, amely összesen százmillió forint készpénzre bukkant.

A két gyanúsított ellen bűnszövetségben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás miatt indult nyomozás. 

További cikkeink a NAV ügyeivel kapcsolatban:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top